ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΣΕΠ: Κρίσιμο το α' τρίμηνο για τη ρύθμιση του χρέους των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές

18:12 - 25 Ιαν 2010 | Οικονομία
Κρίσιμο παραμένει το πρώτο τρίμηνο του 2010 για την ρύθμιση του υπολοίπου ποσού των χρεών των Νοσοκομείων προς τους Προμηθευτές Υγείας, όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμός Ελλήνων Προμηθευτών Επιστημών και Υγείας. Σε συνέχεια της καταβολής του μέρους των οφειλών, το Δεκέμβριο του 2009, ο κύριος κορμός των χρεών, σε ποσοστό που ξεπερνά το 80% του συνόλου των χρεών, απομένει μέχρι και σήμερα προς διακανονισμό.

Στην ανακοίνωση του ΣΕΠ σημειώνεται ότι απομένουν πάνω από 5 δις ευρώ προς διακανονισμό, το πρώτο τρίμηνο του 2010, όπως έχει ήδη δεσμευτεί η Κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα στοιχεία των Μελών του Συνδέσμου και τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Υγείας, στην παρούσα φάση έχει καταβληθεί το ποσό του 1,2 δις ευρώ, δηλ. το ποσοστό εξόφλησης κυμαίνεται μεταξύ 13% και 19% ανάλογα με τις  κατηγορίες των υλικών.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΠ κ. Παναγιώτης Στραβόλαιμος δηλώνει σχετικά, «Η ρύθμιση των χρεών των Νοσοκομείων, εισέρχεται τώρα στη δεύτερη και ουσιαστικότερη φάση της, και είναι αυτή η περίοδος που θα κρίνει το τελικό αποτέλεσμα, τόσο για τους προμηθευτές, όσο  όμως και για τη δημοσιονομική τάξη της χώρας, μετά από μια πενταετή χαοτική περίοδο.»

Τελευταία τροποποίηση στις 18:16 - 25 Ιαν 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.