ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση ΕΒΕΑ - τελωνειακών

15:59 - 19 Φεβ 2010 | Οικονομία
Τους εκπροσώπους των τελωνειακών θα επισκεφθεί στις 4.00 μ.μ. το προεδρείο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΕΒΕΑ), με φόντο τα προβλήματα που έχει προκαλέσει στην αγορά η απεργία των τελωνειακών.

Από την πλευρά της η ΕΣΕΕ έκανε έκκληση στην Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος, να αναθεωρήσει την απόφασή της και να σταματήσει άμεσα τις κινητοποιήσεις.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρει πως ''η εν λόγω απόφαση των τελωνειακών, σε μεγάλο βαθμό, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα στην διακίνηση καυσίμων και εμπορευμάτων από και προς τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τα διυλιστήρια και τους συνοριακούς σταθμούς, , αγνοώντας τις ανάγκες των χρηστών των τελωνειακών υπηρεσιών και θέτοντας σε κίνδυνο γενικευμένης καθίζησης το σύνολο της αγοράς.

Το ελληνικό εμπόριο είναι για άλλη μια φορά όμηρος απεργιακών κινητοποιήσεων εργασιακών ομάδων με μεγάλη συνδικαλιστική δύναμη. Οι συνέπειες είναι εκ των προτέρων γνωστές, αλλά και καταστροφικές, για το εμπόριο, την βιομηχανία, τις ναυτιλιακές επιχειρήσεις, τις εταιρείες τροφοδοσίας, τους μεταφορείς και φυσικά για τους Έλληνες καταναλωτές.

Η ΕΣΕΕ θεωρεί άδικο για τις εισαγωγικές, εξαγωγικές και εφοδιαστικές δραστηριότητες, να πληρώνουν το 0,5% επί της αξίας των εμπορευμάτων, για τα δικαιώματα εκτέλεσης τελωνειακών εργασιών, που αποτελούν ανταποδοτικές αποζημιώσεις των τελωνειακών υπαλλήλων και στο τέλος, να είναι αυτοί που ζημιώνονται ανεπανόρθωτα, που χάνουν την αξιοπιστία τους, εντός και εκτός Ελλάδας και βλέπουν τις πωλήσεις τους σε ελεύθερη πτώση.

Συμφωνούμε ότι η εισοδηματική πολιτική και η μείωση των αποδοχών που επιχειρείται, δεν είναι ιδανικά σχεδιασμένη, ούτε με τα καλύτερα αναλογιστικά και κοινωνικά κριτήρια, όμως το οικονομικό κλίμα δεν βοηθά πρακτικές συνδικαλιστικής ετοιμότητας.

Η ΕΣΕΕ, ως ο κύριος εκπρόσωπος του συνόλου του Ελληνικού Εμπορίου, απευθύνεται στην Κυβέρνηση και στην Ομοσπονδία Τελωνειακών Υπαλλήλων Ελλάδος και ζητάει να διατηρήσουν μεταξύ τους ένα δίαυλο επικοινωνίας, χωρίς να κλείνουν τα σύνορα και χωρίς να δημιουργούν κινδύνους ελλείψεων και ανατιμήσεων στην αγορά.''

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.