ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λ. Κατσέλη: Άμεση η εφαρμογή ειδικού αναπτυξιακού σχέδιο ύψους 1,5 δισ. ευρώ για το λιμάνι του Πειραιά

18:07 - 04 Μαρ 2010 | Οικονομία
Ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για το Λιμάνι και την πόλη του Πειραιά ανακοίνωσε σήμερα, 4 Μαρτίου 2010, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Τ. Κατσέλη, σε ανοιχτή συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά, υπό την προεδρία του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Θεόδωρου Πάγκαλου.
Παρουσία  υπουργών, κυβερνητικών στελεχών, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης  και παραγωγικών φορέων, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας εξήγγειλε ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο άμεσης εφαρμογής, ύψους 1,5 δις. Ευρώ, με χρονικό ορίζοντα πενταετίας , που αφορά σε έργα:

•        Επέκτασης Δικτύων και Μεταφορών, τα οποία διασυνδέουν το λιμάνι με την ενδοχώρα.

•        Αναβάθμισης των υπηρεσιών του λιμανιού με στόχο την εξυπηρέτηση της επιβατηγούς όσο και της εμπορικής ναυτιλίας.

•        Τουρισμού και πολιτιστικών παρεμβάσεων

•        Αστικών αναπλάσεων, οι οποίες θα αναβαθμίσουν σημαντικά την ποιότητα ζωής των πολιτών, των επαγγελματιών αλλά και των επιβατών-επισκεπτών του λιμανιού και της πόλης του Πειραιά.

Η Υπουργός ανέφερε ότι η βιωσιμότητα  αυτών των έργων εξασφαλίζεται  και σε ορίζοντα δεκαετίας, καθώς εντάσσονται στο σχεδιασμό η επέκταση και η έναρξη νέων, μεγάλων αναπτυξιακών έργων για την περίοδο 2010-2020.

Για τα έργα αυτά, αξιοποιούνται όλες τις διαθέσιμες χρηματοδοτικές δυνατότητες, και συγκεκριμένα το ΕΣΠΑ, οι Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα και η χρηματοδότηση  με ευνοϊκούς όρους της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.

Για το συντονισμό, την  παρακολούθηση και εφαρμογή των  αναπτυξιακών παρεμβάσεων του Ειδικού Αναπτυξιακού Σχεδίου για τον Πειραιά, συστήνεται Επιτελική Επιτροπή, την οποία συντονίζει ο Γενικός Γραμματέας Επενδύσεων και Ανάπτυξης του ΥΠΟΙΑΝ και συμμετέχουν ο Γενικός Γραμματέας Ναυτιλιακής Πολιτικής του ΥΠΟΙΑΝ, ο Νομάρχης, ο Δήμαρχος, o Πρόεδρος του ΟΛΠ, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Πειραιά, ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, ο Πρόεδρος του ΤΕΙ.

Η Υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι: «Η σημερινή συνάντηση για το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα του Πειραιά, που περιλαμβάνει το Πρόγραμμα του ΟΛΠ, αποδεικνύει ότι για την Κυβέρνηση η προώθηση της ανάπτυξης αποτελεί βασικό πυλώνα της πολιτικής εν μέσω μια πραγματικά δύσκολης οικονομικής περιόδου. Αποτελεί εχέγγυο ότι με καλά σχεδιασμένες και συντονισμένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες, και η οικονομική δραστηριότητα μπορεί να αναθερμανθεί και μπορούμε να δώσουμε ένα αξιόπιστο αναπτυξιακό όραμα προς τους πολίτες.».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.