ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φουντώνει το παρεμπόριο καυσίμων στη Β.Ελλάδα !

13:47 - 04 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Φουντώνει το παρεμπόριο στα καύσιμα, καθώς χιλιάδες οδηγοί οχημάτων αγοράζουν καύσιμα από τη Βουλγαρία όπου κοστίζουν πολύ φθηνότερα, και τα μεταπωλούν στην Ελλάδα, αξιοποιώντας τη μεγάλη διαφορά των τιμών. Η καταγγελία προέρχεται από την Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδος, που απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων Δ. Γεωργακόπουλο αλλά και το αρμόδιο τελωνείο, για παράνομη εισαγωγή καυσίμων από τις παραμεθόριες περιοχές εξαιτίας της συνεχιζόμενης αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης.

"Χιλιάδες οδηγοί οχημάτων περνούν τα σύνορα από νομούς που συνορεύουν με τη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ και προμηθεύονται καύσιμα αξιοποιώντας τη μεγάλη διαφορά τιμών, μετά και από τη νέα αύξηση του ειδικού φόρου κατανάλωσης", αναφέρεται στην επιστολή.

"Παρατηρείται ότι εκτός του εφοδιασμού των οχημάτων τους, προβαίνουν και σε αγορές μεγάλων ποσοτήτων καυσίμων που αποθηκεύουν σε κινητά δοχεία (μπιτόνια) και τα μεταφέρουν παράνομα στη χώρα μας. Οι ποσότητες αυτές δεν είναι καθόλου δύσκολο να διατεθούν στο παρεμπόριο", καταλήγει η ανακοίνωση της ΟΒΕ, που καλεί τις αρμόδιες αρχές να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα.

Γιώργος Φιντικάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.