ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στη Βουλή η δικογραφία των άγονων γραμμών της αεροπλοΐας

18:17 - 18 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Στη Βουλή αποστέλλεται η δικογραφία που σχηματίστηκε για την υπόθεση των άγονων γραμμών της αεροπλοΐας, έπειτα από έρευνα του εισαγγελέα Πρωτοδικών Παρασκευά Αδάμη, προκειμένου να διερευνηθεί αν στην υπόθεση προκύπτει το ενδεχόμενο ποινικών ευθυνών του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρη Ρέππα.
Ο κ. Αδάμης διενήργησε προκαταρκτική εξέταση με αφορμή καταγγελίες, στις οποίες είχε προβεί τον περασμένο Νοέμβριο ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγενόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο, ενώ η Olympic Air είχε καταθέσει -ενόψει του διαγωνισμού για τις άγονες γραμμές- συμφέρουσα πρόταση για 16 από τις συνολικά 24, τελικώς οι 15 δόθηκαν σε άλλες εταιρίες, χωρίς να ληφθούν -σύμφωνα με τον καταγγέλοντα- υπόψη ποιοτικά κριτήρια και άλλες προδιαγραφές.

Τι απαντά ο κ. Δημήτρης Ρέππας:

«Δημοσιογράφοι μας πληροφόρησαν ότι ο εισαγγελέας κ. Παρασκευάς Αδάμης απέστειλε στη Βουλή δικογραφία για το θέμα των άγονων αεροπορικών γραμμών. Μιλώντας με τον Πρόεδρο της Βουλής με ενημέρωσε ότι δεν έχει φθάσει ακόμη στη Βουλή σχετικό έγγραφο. Άρα η όποια πληροφόρηση υπάρχει περί τούτου, προέρχεται από τον χώρο της Δικαιοσύνης. Σημασία όμως έχει η ουσία.

Το ερώτημα είναι αν η δικογραφία αυτή στάλθηκε αμελλητί, προκειμένου να ασχοληθεί η ίδια η Βουλή με το θέμα.

Το άλλο ερώτημα είναι, αν δεν στάλθηκε αμελλητί αλλά διεξήχθη έρευνα και αν στο πλαίσιο αυτής προέκυψαν ευθύνες για πολιτικά πρόσωπα οπότε καλώς αποστέλλεται η σχετική δικογραφία.

Αν όμως η δικογραφία στάλθηκε όχι αμελλητί (έξι μήνες μετά…) ή στάλθηκε ενώ έγινε εισαγγελική έρευνα αλλά δεν προέκυψαν στοιχεία ευθύνης, τότε μπορεί κάποιος να μιλήσει για κινήσεις που αποσκοπούν στη δημιουργία εντυπώσεων και μόνο, με την κατάλληλη διαχείριση του θέματος και την ανάδειξή του από γνωστά συστήματα.

Δηλώνω κατηγορηματικά ότι στην περίπτωση που οποιοσδήποτε δικαστικός λειτουργός ή πολιτικός ισχυρισθεί το παραμικρό για τέτοια θέματα, εγώ πρώτος απαιτώ την με κάθε τρόπο έρευνα. Αν όμως η όλη κίνηση αποστολής της δικογραφίας γίνεται όχι γιατί προκύπτει θέμα ευθυνών στο πλαίσιο της έρευνας που έγινε, αντιθέτως μάλιστα, αλλά για να προκληθεί σύγχυση τότε παραμένει στο ακέραιο η ευθύνη εκείνων που συνεργούν στη δημιουργία εντυπώσεων με αυτόν τον τρόπο, αυτήν τη στιγμή».

Τελευταία τροποποίηση στις 18:25 - 18 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.