ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Cosco ζατά η ΕΣΕΕ

12:08 - 19 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Επιστολή προς τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της COSCO HELLAS Mr. Sun Zhabo, με την οποία ζητά συνάντηση με τον Πρόεδρο της COSCO Captain Wei Jiafu, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Ελλάδα, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου, θεωρώντας την Ελλάδα ως τη σημαντικότερη εμπορική και ναυτιλιακή πύλη εισόδου της Κίνας στην Ε.Ε.

Σκοπός της διμερούς συνάντησης, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΣΕΕ, θα είναι η συζήτηση για την περαιτέρω ανάπτυξη των μεταξύ των δύο χωρών εμπορικών σχέσεων, την ενθάρρυνση των επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την μεταφορά τεχνογνωσιών και καλών πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας.

Ιδιαίτερα σημαντική πρωτοβουλία για τη χώρα μας είναι η απόφαση μεταφοράς του ευρωπαϊκού επιχειρησιακού κέντρου της COSCO στην Ελλάδα, καθώς και η καθιέρωση του Πειραιά ως κύρια λιμενική ευρωπαϊκή βάση.

Τα κυριότερα αιτήματα της ΕΣΕΕ προς τον Πλοίαρχο Wei Jiafu καθώς και τους παράγοντες της ΣΕΠ που εκπροσωπούν την COSCO στην Ελλάδα είναι:

Διακίνηση του συνόλου των φορτίων με πλοία feeder από τον Πειραιά προς την Ευρώπη και την Ανατολική Μεσόγειο.

Σιδηροδρομική σύνδεση του σταθμού container του Ικονίου με το εμπορευματικό κέντρο του Θριάσιου Πεδίου.

Αξιοποίηση της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης του Περάματος με την επισκευή πλοίων της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά.

Πιο συγκεκριμένα η επιστολή που απέστειλε η  ΕΣΕΕ είναι η ακόλουθη:

«Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) είναι το τριτοβάθμιο όργανο εκπροσώπησης του ελληνικού εμπορίου σε πανελλαδική κλίμακα και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, έχοντας στην δύναμή της 13 Ομοσπονδίες και 275 Εμπορικούς Συλλόγους και εκπροσωπώντας 300.000 εμπορικές επιχειρήσεις οι οποίες συμβάλλουν στο 16% του ΑΕΠ της χώρας και στο 18% της απασχόλησης.

Η ΕΣΕΕ παρεμβαίνει στη διαμόρφωση της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης για ένα δίκαιο, διαφανές και σταθερό φορολογικό σύστημα, για τον περιορισμό της γραφειοκρατίας, την αποτελεσματικότητα του δημοσίου τομέα, την ευελιξία στην αγορά εργασίας και γενικότερα στη δημιουργία ενός φιλικότερου περιβάλλοντος για τους Έλληνες και ξένους επενδυτές.

Παράλληλα,  η ΕΣΕΕ με τη δράση της επιδιώκει την ανάδειξη της συνεισφοράς και της σημασίας του εμπορίου στην εθνική οικονομία και του πρωταγωνιστικού ρόλου που μπορεί να διαδραματίσει στην προώθηση της βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας των ελληνικών επιχειρήσεων. Οι πάγιες θέσεις της και οι προτάσεις της έχουν ως κύριο στόχο τη δημιουργία ενός σύγχρονου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, στο οποίο θα μπορούν να λειτουργούν και να αναπτύσσονται οι εμπορικές επιχειρήσεις, οι οποίες αποτελούν τον αποφασιστικό παράγοντα προώθησης της ανταγωνιστικότητας, της οικονομικής ανάπτυξης, της απασχόλησης και της προόδου του τόπου.

Η ΕΣΕΕ έχει θεσμικό ρόλο στο οικονομικό και κοινωνικό γίγνεσθαι συμμετέχοντας ως ισότιμος κοινωνικός εταίρος στις συλλογικές διαπραγματεύσεις, υπογράφει την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας ενώ συμβάλλει στην διαμόρφωση της εμπορικής πολιτικής με την συμμετοχή εκπροσώπων της στα διάφορα θεσμικά όργανα και φορείς

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου της COSCO, Captain Wei Jiafu, στην Ελλάδα, θα επιθυμούσαμε μια συνάντηση μαζί του με αντικείμενο συζήτησης την ανάπτυξη των διμερών εμπορικών σχέσεων, την ενθάρρυνση επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και την μεταφορά τεχνογνωσιών και καλών πρακτικών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.