ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γ.Γ. Εμπορίου: Σειρά των εταιρειών μετά τους πρατηριούχους…

08:24 - 26 Μαϊ 2010 | Οικονομία
Αδικαιολόγητα μεγάλες διαφορές στις τιμές χονδρικής στις οποίες πωλούν καύσιμα οι εταιρείες πετρελαιοειδών από περιοχή σε περιοχή, έχει διαπιστώσει κατόπιν έρευνας που διενήργησε η Γ.Γ. Εμπορίου, και οι οποίες δεν δικαιολογούνται από το μεταφορικό κόστος.

Δεν νοείται για παράδειγμα, λένε οι υπηρεσίες, να υπάρχουν τόσο μεγάλες διαφορές στις τιμές χονδρικής μεταξύ των νομών Θεσπρωτίας και Ιωαννίνων (γειτονικοί νομοί), όπως μεταξύ των τιμών που ισχύουν ανάμεσα στην Κρήτη και τη Λέσβο.

Στο πλαίσιο αυτό ο γ. γραμματέας Στ. Κομνηνός καλεί σήμερα σε συνάντηση το συλλογικό όργανο των εταιρειών εμπορίας καυσίμων (ΣΕΕΠΕ) με θέμα «διαφάνεια στην αγορά καυσίμων», όπου εκτός από τις διαφορές στις τιμές χονδρικής θα συζητηθεί κι άλλο ένα θέμα :

«Δεν περνούν τις εκπτώσεις»

Αν και σε τι βαθμό οι εταιρείες αναγράφουν επί των τιμολογίων χονδρικής τις εκπτώσεις που χορηγούν στους πρατηριούχους με τους οποίους συνεργάζονται, όπως προβλέπει απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Αν και η απόφαση εκδόθηκε το 2008, δύο χρόνια μετά, ελάχιστες εταιρείες την εφαρμόζουν, σύμφωνα με τη Γ.Γ. Εμπορίου. Ιδού τι ανέφερε η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού : «Επιβάλλεται στις εταιρείες εμπορίας που χορηγούν εκπτώσεις τιμολογίων αλλά και απολογιστικές, η αναγραφή των εκπτώσεων αυτών τόσο στα τιμολόγια που εκδίδουν, όσο και στις νέες συμφωνίες που συνάπτουν με εταιρείες λιανικής». Το πρώτο σκέλος- εκείνο της αναγραφής των εκπτώσεων στα τιμολόγια που εκδίδουν- θα έπρεπε να είχε εφαρμοστεί από τις εταιρείες αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, δηλαδή στις 16/12/2008. Όσο για το δεύτερο, εκείνο που αφορά στις νέες συμφωνίες, είχε ημερομηνία έναρξης εφαρμογής την 1η/3/2009.

Γιώργος Φιντικάκης

Τελευταία τροποποίηση στις 11:52 - 26 Μαϊ 2010
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.