ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

“Είδος πολυτελείας” οι μεταφορές το Πάσχα – Φωτιά στην τιμή της αμόλυβδης και των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

15:55 - 23 Απρ 2011 | Οικονομία
Τα “σπασμένα” της προηγούμενης περιόδου θα επιδιώξει να βγάλει μερίδα των βενζινοπωλών αυτό το τετραήμερο, με την τιμή της αμόλυβδης να φτάνει σε ακόμη υψηλότερα επίπεδα, κυρίως στις εκτός πόλεων περιοχές. Η έξοδος των εκδρομέων αναμένεται να είναι ακριβή όχι μόνο για αυτούς που θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητο, αλλά και για εκείνους που θα επιλέξουν κάποιο νησιωτικό προορισμό, αφού αυξημένα θα βρουν και τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια.Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες επικαλούμενες την αύξηση των ακτοπλοϊκών καυσίμων μέχρι και 40%, αλλά και τη συνεχιζόμενη επιβάρυνση των εισιτηρίων με τις εισφορές υπέρ τρίτων, οι οποίες φτάνουν μέχρι και το 33% του τελικού ναύλου προχώρησαν ήδη από τις αρχές του έτους σε αυξήσεις σε όλους τους ακτοπλοϊκούς προορισμούς. Τα εισιτήρια αναμένεται να είναι 10% ακριβότερα.
Από την άλλη μεριά, η μέση τιμή της βενζίνης ήδη έχει ξεπεράσει τα 1,70 ευρώ το λίτρο, ενώ σε αρκετούς τουριστικούς προορισμούς η πινακίδες ήδη γράφουν τα 1,90 ευρώ το λίτρο. Σε σχέση με πέρσυ η αμόλυβη είναι ακριβότερη κατά 20% ενώ σε σχέση με το 2009 κατά 87%, αφού η μέση τιμή - σύμφωνα με τα επισημα στοιχεία- ήταν 90 λεπτά!
Όσοι ταξιδέψουν στην Κεντρική Ελλάδα και τη Μακεδονία θα πληρώσουν επίσης συγκριτικά λιγότερα χρήματα για να εφοδιαστούν με καύσιμα, καθώς οι νομοί Πέλλας, Κιλκίς, Ξάνθης, Ημαθίας, Πιερίας, Σερρών είναι από τους φθηνότερους στη χώρα.
Στον αντίποδα η Κρήτη, τα Επτάνησα, οι Κυκλάδες και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Οι τιμές της αμόλυβδης ξεκινούν σήμερα από 1,617 ευρώ και κλιμακώνονται έως 1,899 ευρώ το λίτρο.
Τελευταία τροποποίηση στις 12:42 - 24 Απρ 2011
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.