ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Χρυσοχοΐδης: «Η COSCO θα επεκτείνει της δραστηριότητες της στην Ελλάδα»

13:31 - 30 Ιαν 2012 | Οικονομία
«Το 2010 υπήρξε αλματώδης αύξηση των εξαγωγών μας προς την Κίνα της τάξης του 55,9%» δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης
Συνομιλίες για την ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας - Κίνας στους τομείς της ναυτιλίας, του τουρισμού και της ναυπήγησης πλοίων είχαν σήμερα στο υπουργείο Ανάπτυξης, ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και Κινέζος υφυπουργός Εθνικής Επιτροπής Μεταρρυθμίσεων και Ανάπτυξης Ζανγκ Ξιαοκιάνγκ.

Όπως δήλωσε ο υπουργός, ο Κινέζος αξιωματούχος εξέφρασε το ενδιαφέρον του για το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων και επανέλαβε ότι η COSCO θέλει να επεκτείνει τις δραστηριότητές της στην Ελλάδα.

Ο κ. Χρυσοχοϊδης ανέφερε επίσης ότι γίνεται προσπάθεια να απλοποιηθούν οι διαδικασίες έκδοσης βίζας και συμπλήρωσε ότι το 2010 υπήρξε αλματώδης αύξηση των εξαγωγών μας προς την Κίνα της τάξης του 55,9%.

Αντίθετα, οι κινεζικές εξαγωγές στην Ελλάδα συρρικνώθηκαν κατά 5,42%%. Έτσι, το εμπορικό μας έλλειμμα έναντι της Κίνας έφθασε τα 2,7 δισ. ευρώ, παρουσιάζοντας μείωση 7,35% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Από την πλευρά του, ο κ. Ξιαοκιάνγκ ανέφερε ότι με τις προσπάθειες των δύο χωρών οι σχέσεις των δύο λαών είναι πολύ ικανοποιητικές και μπορούν να βελτιωθούν περαιτέρω. «Η Κίνα θα βοηθήσει την ΕΕ και την Ελλάδα να ξεπεράσουν την οικονομική κρίση», τόνισε και πρόσθεσε ότι θα γίνουν περισσότερες εισαγωγές ελληνικών προϊόντων στην Κίνα και ότι η κυβέρνηση θα ενθαρρύνει τις κινεζικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα.

Σημείωσε τέλος, ότι οι κινεζικές επενδύσεις γίνονται με σεβασμό στο περιβάλλον και στη νομοθεσία της χώρας δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας.
Τελευταία τροποποίηση στις 13:36 - 30 Ιαν 2012
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.