ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ντράγκι: Να υπάρξει πρόβλεψη για το ξέπλυμα χρήματος στο μνημόνιο της Κύπρου

22:37 - 18 Φεβ 2013 | Οικονομία
Τη σημασία να υπάρξει συμφωνία στο πρόγραμμα που θα συνοδεύσει τη βοήθεια στην Κύπρο τόνισε ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι μιλώντας στο Ευροκοινοβούλιο, τονίζοντας, ταυτόχρονα, ότι σε αυτό θα πρέπει να περιλαμβάνονται προβλέψεις για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και τη φοροδιαφυγή.

Πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του προγράμματος για την Κύπρο, που θα περιλαμβάνει επίσης προβλέψεις για το ξέπλυμα χρήματος τόνισε τη Δευτέρα ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι.

«Μετά τις προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, είναι πολύ σημαντικό να υπάρξει συμφωνία για το πρόγραμμα [...] πρέπει να βρούμε τρόπους να διασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του προγράμματος», είπε ο Ντράγκι μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο.

«Θα πρέπει επίσης να ενισχυθεί η εποπτεία του τραπεζικού συστήματος. Όροι σχετικά με τη ρευστότητα, περιλαμβάνοντας προβλέψεις για τον δανεισμό [...] θα αναθεωρηθούν και το τελικό σχέδιο του προγράμματος προσαρμογής θα προβλέπει στενή παρακολούθηση για το ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και την φοροδιαφυγή», πρόσθεσε.

Στις 23-24 Φεβρουαρίου διεξάγεται στην Κύπρο ο δεύτερος γύρος των προεδρικών εκλογών με τον υποψήφιο του ΔΗΣΥ Νίκο Αναστασιάδη να έχει το προβάδισμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.