ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κεδίκογλου: Θα προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τους πλειστηριασμούς

12:58 - 12 Αυγ 2013 | Οικονομία
Κεδίκογλου: Θα προστατευθούν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες από τους πλειστηριασμούς
Στην προστασία των φτωχών και των αδύναμων αναφορικά με τους πλειστηριασμούς α' κατοικίας προσανατολίζεται η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί επίσης να βρει τη φόρμουλα που θα εμποδίσει την κατάρρευση της αγοράς.

Όπως δήλωσε το πρωί της Δευτέρας ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σ. Κεδίκογλου, πρώτος γνώμονας είναι η προστασία των ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων (άνεργοι και πολύτεκνοι) και δεύτερος γνώμονας να μην καταρρεύσει πλήρως η αγορά ακινήτων και να υπάρξει στεγαστική πίστη.

"Εκείνος που μπορεί να πληρώσει θα πληρώσει", επισήμανε και εξήγησε ότι τα κριτήρια θα καθοριστούν από το υπουργείο Ανάπτυξης σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης, ο οποίος τόνισε: "Θα προστατέψουμε τους φτωχούς και τους αδύναμους. Δεν μπορούμε όμως να συνεχίσουμε να έχουμε προστασία στις βίλες, σε ανθρώπους που έχουν χρήματα".

Όπως πρόσθεσε, όσο υπάρχει προστασία από τους πλειστηριασμούς, τόσο οι τράπεζες δεν θα δίνουν στεγαστικά δάνεια.

Σε ερώτηση σχετικά με τις αντιρρήσεις που εκφράζονται και από στελέχη ή βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η συνέχιση της άρσης των πλειστηριασμών άκριτα, θα έχει σαν αποτέλεσμα να σκάσει η φούσκα των ακινήτων στην Ελλάδα, όπως έγινε και σε άλλες χώρες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.