ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό τη διετία του 2014-15

10:02 - 26 Αυγ 2013 | Οικονομία
Στουρνάρας: Θα υπάρξει χρηματοδοτικό κενό τη διετία του 2014-15
Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε σε συνέντευξή του στη γερμανική οικονομική εφημερίδα Der Handelsblatt ότι η χώρα θα βγει στις αγορές το β' εξάμηνο του 2014.

Σε δηλώσεις του στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt, ο κ. Στουρνάρας δήλωσε ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται νέο κούρεμα του χρέους της διότι αυτό θα μπορούσε να μειωθεί με άλλους τρόπους, όπως η ελάφρυνση των όρων του τρέχοντος προγράμματος χρηματοδότησης

Ο κ. Στουρνάρας δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα θα δοκιμάσει να βγει στις διεθνείς αγορές με την έκδοση ενός ομολόγου στο β' εξάμηνο του 2014. «Ασφαλώς είναι αδύνατο να δανειστείς υπό αυτές τις συνθήκες αλλά τα επιτόκια θα πέσουν» σημείωσε ακόμη ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών στην εφημερίδα.

Ο ίδιος επιβεβαίωσε μάλιστα ότι η Ελλάδα θα έχει ένα χρηματοδοτικό κενό γύρω στα 10 δισ. ευρώ στη διετία 2014-2015 αλλά υπογράμμισε ότι νέο «κούρεμα» του ελληνικού χρέους δε θα είναι αναγκαίο. Ο Στουρνάρας ανέφερε ότι η κρίση στην Ελλάδα μπορεί να ξεπεραστεί μόνο μέσω των μεταρρυθμίσεων που θα εφαρμόσει η ίδια η χώρα, καθώς, όπως λέει «τα νέα εργαλεία από μόνα τους δεν αρκούν για τη δημιουργία ανταγωνιστικών επιχειρήσεων και για τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών».

Μεταξύ άλλων, ο υπουργός Οικονομικών υπέδειξε τη μείωση των επιτοκίων δανεισμού και την χρονική επέκταση των ωριμάνσεων των δανείων ως εναλλακτικές λύσεις, ενώ πρόσθεσε και το ενδεχόμενο τα 50 δισ. ευρώ που έχουν δεσμευτεί για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών να μη λογιστούν ως δημόσιο χρέος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.