ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Real estate: Κινέζικη… πασαρέλα διαμερισμάτων με κίνητρο την άδεια παραμονής

00:01 - 12 Σεπ 2013 | Οικονομία
Real estate: Κινέζικη… πασαρέλα διαμερισμάτων με κίνητρο την άδεια παραμονής
Τα…. πάνω κάτω… έρχονται στις σινοελληνικές εμπορικές σχέσεις. Πραμάτεια, όχι κινέζικων προϊόντων, αλλά διαμερισμάτων σε πόλεις της Ελλάδας διαλαλούν, όχι στους δρόμους της Αθήνας, αλλά … στην Κίνα διάφοροι «δράκοι» της αγοράς.

Σε συνεργασία, με μεσιτικά γραφεία σε όλη την επικράτεια, που «ξεφυτρώνουν» σε κάθε πόλη, εκπροσωπώντας μεγάλες επιχειρήσεις real estate της Κίνας αναζητούν διαμερίσματα όλων των ειδών, ή ακόμα και ολόκληρες πολυκατοικίες. Στη συνέχεια φωτογραφίζουν τα σπίτια, ώστε να τα δειγματίσουν στην Άπω Ανατολή.

 

Οι σινοελληνικές συνέργιες αυτές έχουν στόχο την εξασφάλιση αποκλειστικών δικαιωμάτων πώλησης διαμερισμάτων στην Κίνα. Μάλιστα για το λόγο αυτό ζητούν από κατασκευαστές, που βλέπουν πολλά νεόδμητα διαμερίσματα να «αραχνιάζουν» απούλητα να υπογράψουν συμβάσεις αποκλειστικότητας ώστε να πλασάρουν τα σπίτια αυτά σε ειδικές εκθέσεις σε Σαγκάη, Πεκίνο κι αλλού, καθώς εκεί αναπτύσσεται έντονο ενδιαφέρον.

 

0839573

 

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι μεσίτες αυτοί δεν πιέζουν για χαμηλές ή κι «εξευτελιστικές τιμές»,  καθώς οι Κινέζοι επιδιώκουν να επενδύσουν αρκετά χρήματα. Ενδιαφέρονται μάλιστα και για αστικά διαμερίσματα σε όλη την Ελλάδα, καθώς πέρα από γνωρίζουν καλά ότι οι Κινέζοι αποφεύγουν τον ήλιο κι άρα ακίνητα που παραπέμπουν σε Resort, κι έχουν στόχο να διασφαλίσουν άδεια παραμονής, σε χώρα της Ε.Ε. Άλλωστε ο νόμος 4146/2013 προβλέπει χορήγηση άδειας παραμονής σε υπηκόους τρίτων χωρών που αγοράζουν ακίνητο αξίας ίσης ή μεγαλύτερης των 250 χιλιάδων ευρώ στην Ελλάδα.

 

Σημειώνεται, επίσης, ότι στο νέο Κώδικα Μετανάστευσης που παρουσιάζεται την Πέμπτη από το υπουργείο Εσωτερικών προβλέπονται διαδικασίες «fast track» εισόδου και διαμονής αλλοδαπών για την προώθηση επενδυτικών και αναπτυξιακών δραστηριοτήτων (π.χ. στρατηγικές επενδύσεις, αγορά ακινήτων). Μάλιστα στις 26 Ιουλίου ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Νότης Μηταράκης είχε συναντηθεί με τον Αντιπρόεδρο της Maslink Group και Πρόεδρο της Maslink Europe,  Li Hao, μεταφέροντας το ενδιαφέρον των ομοεθνών του, που ολοένα γεμίζουν με ρευστότητα τα πορτοφόλια τους (εξ’  ου και ο πληθωρισμός στην Κίνα που κυμαίνεται στο 2,5% περίπου)  για ελληνικά ακίνητα.

 

akinita-34567

 

Κι ο Σταϊκούρας με Κινέζους

 

Επιπλέον, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συναντήθηκε, , με υψηλόβαθμη αντιπροσωπεία του Υπουργείου Οικονομικών της Κίνας.

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν η γενικότερη πορεία των δημοσίων οικονομικών στη χώρα μας, η υλοποίηση του Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, η εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, η φορολογική μεταρρύθμιση καθώς και η ευρύτερη κατάσταση της Ελληνικής Οικονομίας με τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ελληνική Κυβέρνηση για την ανάταξή της.

Τελευταία τροποποίηση στις 00:42 - 12 Σεπ 2013
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.