ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αντιδρούν οι συντεχνίες για το πολυνομοσχέδιο: Οι ρυθμίσεις εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα

13:47 - 28 Μαρ 2014 | Οικονομία
Αντιδρούν οι συντεχνίες για το πολυνομοσχέδιο: Οι ρυθμίσεις εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα
Σε σοβαρή καταγγελία προχώρησε σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του συνδέσμου ελληνικής κτηνοτροφίαςΠεβερέτος Παναγιώτης με αφορμή τη ρύθμιση για το γάλα. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι σήμερα εταιρείες ελεγχόμενες από τα αδέρφια Σαράντη και συγκεκριμένα η Ροδόπη, με επενδύσεις στη Ρουμανία, απέστειλε γάλα 9 ημερών στην αλυσίδα Παρασκευάς, η οποία ωστόσο δεν τη δέχθηκε.

Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο κοινής συνέντευξης τύπου των εκπροσώπων του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου, της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων Περιχώρων και του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας που πραγματοποιείται αυτή την ώρα.

 

Και ο κ. Πεβερέτος τόνισε:  Προσπάθησαν να βρουν λύση χωρίς να αλλάξουν την ουσία. Δε μας ρώτησαν. Με πρόσχημα των τιμών καταναλωτή προχωρούν σε «αντιμεταρρύθμιση» που θα καταστρέψει την τοπική αγελαδοτροφία και θα δώσει κακό προϊόν στον καταναλωτή. Θέλουν κάποιοι να αλώσουν την αγορά των 320.000 τόνων φρέσκου γάλακτος, που τους ξέφυγε με το ΠΔ που ισχύει σήμερα (με τις 5 μέρες). Υπάρχουν κουκουλοφόροι…Κάποιοι πιέζουν προς τα μέτρα που ελήφθησαν εδώ και τέσσερα χρόνια.

http://www.koutipandoras.gr/sites/default/files/gala_0.jpg

Ευθεία επίθεση κατά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κωστή Χατζηδάκη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κωνσταντίνος Λουράντος δηλώνοντας χαρακτηριστικά “θα σας πολεμήσουμε και μετά την ψήφιση του νόμου”, προαναγγέλει επί της ουσίας συνέχιση των κινητοποιήσεων και μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου. Για να συμπληρώσει με νόημα “έρχονται εκλογές”. “Είμαστε απέναντί σας”, είπε ο κ. Λουράντος, “11.000 φαρμακεία θα είναι ο τάφος σας”, σημείωσε. Ο ίδιος κάλεσε τους βουλευτές να σκεφτούν ότι έχουν εκλεγεί από τον ελληνικό λαό και ότι δεν είναι αρνιά σε μαντρί κομμάτων.

 

Επίθεση στις προωθούμενες αλλαγές στο χώρο του βιβλίου εξαπέλυσε και ο κ. Αθανάσιος Ψυχογιός πρόεδρος της Ένωσης Ελληνικού Βιβλίου. Ο ίδιος ζήτησε να αλλάξει η πρόταση για το χώρο του βιβλίου γιατί είναι όπως είπε ανεφάρμοστη. Πρότεινε δε να διατηρηθεί η ενιαία τιμή για 18 μήνες αντί για 2 χρόνια που ισχύει σήμερα σημειώνοντας ότι στα ξενόγλωσσα και στα βοηθήματα η κατάργηση της ενιαίας τιμή δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να μειώσει τις τιμές των ξενόγλωσσων διδακτικών βιβλίων γιατί η συγκεκριμένη αγορά είναι ολιγοπώλιο όπως είπε. Και ο κ. Ψυχογιός κάλεσε τους βουλευτές να τηρήσουν την υπόσχεσή τους.

 

«Λάβρος» κατά του Κωστή Χατζηδάκη εμφανίσθηκε και ο κ.Χαρίλαος Μάνος από την Συντεχνία Αρτοποιών, ο οποίος δήλωσε ότι οι ρυθμίσεις αυτές λαμβάνονται για να εξυπηρετηθούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Εκτίμησε δε ότι ο σκοπός είναι να κλείσουν τα αρτοποιία, ενώ σημείωσε ότι το ψωμί που πωλείται στα σούπερ μάρκετ είναι ακριβότερο 20-25% σε σχέση με την τιμή που πωλείται στα αρτοποιεία της γειτονιάς.

Τελευταία τροποποίηση στις 17:20 - 28 Μαρ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.