ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ξέφυγαν οι εισαγωγές γάλακτος- Ποιοι τις κάνουν και πως φθάνουν στη χώρα

01:00 - 31 Δεκ 2014 | Οικονομία
Ξέφυγαν οι εισαγωγές γάλακτος- Ποιοι τις κάνουν και πως φθάνουν στη χώρα
Έφθασαν και ξεπέρασαν την εγχώρια παραγωγή οι εισαγωγές γάλακτος (αγελαδινού), σύμφωνα με κτηνοτρόφους, οι οποίοι εκτιμούν ότι πλέον αγγίζουν τους 700.000 τόνους όταν η εγχώρια παραγωγή κυμαίνεται στους 600.000 τόνους.
Σύμφωνα με τους ίδιους, η κατάσταση των εισαγωγών όπως είχαν ενημερώσει και το επιτελείο του Υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης και Τροφίμων αλλά και το Υπουργείο Ανάπτυξης θα ξέφευγε τελείως με την χρονική επιμήκυνση της χρονικής διάρκειας του προϊόντος από τις 5 ημέρες που ήταν στις 7 ημέρες. Οπερ και εγένετο!
 
Κατά τους ίδιους όλες οι εταιρείες που κάνουν εισαγωγές γάλακτος δεν είναι μόνο οι πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα αλλά και ελληνικές. Οσον αφορά την προέλευση της πρώτης ύλης, πηγές τονίζουν ότι μπορεί βάσει τον τιμολογίων να εμφανίζεται ότι το γάλα είναι από την Ουγγαρία, όμως από πίσω είναι η Ολλανδία και η Γερμανία. Απλώς όπως λένε καταρχήν οι εταιρείες εξάγουν την πρώτη ύλη στην Ουγγαρία όπου θεωρείται φορολογικός παράδεισος και εν συνεχεία το εισάγουν από εκεί στην χώρα. 
 
Με ποιους τρόπους έρχεται στην Ελλάδα;
 
Με τρεις τρόπους εισάγεται η πρώτη ύλη-γάλα στην εσωτερική αγορά και αυτοί είναι
1) Με παγοπίεση: Κατεβάζουν την θερμοκρασία του προϊόντος κατά πολύ με αποτέλεσμα το προϊόν να γίνεται στερέο. Οταν πλέον έχει εισαχθεί στην Ελλάδα ανεβάζουν την θερμοκρασία του προϊόντος, έτσι ώστε αυτό να γίνει και πάλι υγρό.
 
2) Ως γάλα νωπό, το οποίο όμως έχει υποστεί διπλή υψηλή παστερίωση χάνοντας όλα τα θρεπτικά του συστατικά.
 
3) Ως κρέμα.
 
Δέσποινα Καραγιαννοπούλου.  
Τελευταία τροποποίηση στις 16:42 - 30 Δεκ 2014
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.