ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ανεβάζουν τόνους για το γάλα ΥΠΟΙΚ & Αγροτικής Ανάπτυξης

08:50 - 11 Ιουν 2015 | Οικονομία
Ανεβάζουν τόνους για το γάλα ΥΠΟΙΚ & Αγροτικής Ανάπτυξης
Αλλα θέλει το ένα υπουργείο και άλλα θέλει το άλλο υπουργείο όσον αφορά το γάλα και συγκεκριμένα η συζήτηση που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό μεταξύ τους αφορά αφενός τις όποιες σημάνσεις υπάρχουν πάνω στη συσκευασία και αφετέρου την χρονική διάρκεια που πρέπει αυτό να έχει.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κτηνοτρόφους, το Υπουργείο Οικονομικών με βάση τα όσα συζητά και με τους θεσμούς και ακολουθώντας τις επιταγές της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ έχει προτείνει να καταργηθούν οι επισημάνσεις φρέσκο και υψηλής παστερίωσης και από την άλλη να καταργηθεί η χρονική διάρκεια του προϊόντος. Δηλαδή όλα τα γάλατα να μπουν κάτω από μία ενιαία ομπρέλα και να υπάρξει έτσι πλήρης απελευθέρωση, ισχυριζόμενο ότι ανάλογα ισχύουν και στο εξωτερικό.

Προτάσεις που όπως φαίνεται βρίσκουν αντίθετο τον Β. Αποστόλου, υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης, ο οποίος σε κατ' ιδίαν συζητήσεις που είχε στο παρελθόν με κτηνοτρόφους είχε επισημάνει ότι ο στόχος του είναι η διατήρηση του όρου φρέσκου πάνω στη συσκευασία του προϊόντος, διατηρώντας την ειδοποιό διαφορά από το υψηλής παστερίωσης και επίσης η επαναφορά της χρονικής διάρκειά του από τις επτά ημέρες που είναι σήμερα στις πέντε ημέρες.

Όπως επισημαίνουν κτηνοτρόφοι, ενώ ο κ. Β. Αποστόλου είχε κλείσει ραντεβού με ομάδα αγελαδοτρόφων για να συζητήσουν το θέμα του γάλακτος το ραντεβού ακυρώθηκε μέχρι νεωτέρας- γεγονός που επί της ουσίας επιβεβαιώνει την ρευστότητα που επικρατεί γύρω από το μέλλον του γάλακτος.

Δέσποινα Καραγιαννοπούλου

Τελευταία τροποποίηση στις 10:27 - 11 Ιουν 2015
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.