ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μοσκοβισί: Προς τη σωστή κατεύθυνση η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα

11:51 - 11 Ιαν 2016 | Οικονομία
Μοσκοβισί: Προς τη σωστή κατεύθυνση η ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα
«Στην Ελλάδα προχωρά η μείωση τιμών που είναι αναγκαία για την αποκατάσταση της ανταγωνιστικότητας και την καλύτερη κατανομή των επιπτώσεων της οικονομικής προσαρμογής». Η εκτίμηση αυτή, ανήκει στον Γάλλο Επίτροπο, Πιέρ Μοσκοβισί, ο οποίος στην ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Δημήτρη Παπαδημούλη, έδειξε με την απάντησή του ότι βλέπει με καλό μάτι την ανταγωνιστικότητα στην Ελλάδα.

Πιο αναλυτικά, ο κ. Παπαδημούλης, ζήτησε απευθυνόμενος στον κ. Μοσκοβισί τη συμβολή της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης για την ενδυνάμωση του υγιούς και ισότιμου ανταγωνισμού.

O Επίτροπος κατέγραψε την πρόοδο στην Ελλάδα αφού επιβεβαίωσε πως στο πλαίσιο του νέου προγράμματος, που συμφωνήθηκε το περασμένο καλοκαίρι "οι ελληνικές αρχές δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τις προσπάθειες με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας των αγορών προϊόντων”.

Επιπρόσθετα, η Κομισιόν διαμέσου του Επιτρόπου της επεσήμανε ότι η προσπάθεια και οι μεταρρυθμίσεις όπως συμφωνήθηκαν τον Αύγουστο και τον Οκτώβριο του 2015, οφείλουν να συνεχιστούν.

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως "στο μέλλον, οι αρχές προτίθενται να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για να καταστήσουν τις επιχειρήσεις πιο ανταγωνιστικές, μεταξύ άλλων με την άρση των υπόλοιπων εμποδίων στον ανταγωνισμό και με την απλούστευση της αδειοδότησης επενδύσεων".

Τελευταία τροποποίηση στις 12:14 - 11 Ιαν 2016
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.