ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΤΑΙΠΕΔ: Αύριο το άνοιγμα των προσφορών για τον ΟΛΠ

12:26 - 11 Ιαν 2016 | Οικονομία
ΤΑΙΠΕΔ: Αύριο το άνοιγμα των προσφορών για τον ΟΛΠ
Αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, αναμένεται να «ανοίξει» το ΤΑΙΠΕΔ τις προσφορές για τον ΟΛΠ.

Μολονότι ο αριθμός των προσφορών παραμένει άγνωστος, οι εκτιμήσεις θέλουν τον κινεζικό κολοσσό Cosco, να είναι η μοναδική υποψήφια.

Όπως έγινε γνωστό η δανεζική Maersk, υποχώρησε, προτιμώντας να διεκδικήσει στη Θεσσαλονίκη τον ΟΛΘ, οι δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του οποίου αναμένονται σε τρεις μήνες.

Η υπόθεση του ΟΛΠ αποτελεί το δεύτερο μεγαλύτερο στοίχημα της κυβέρνησης, μετά την υπογραφή της σύμβασης με την Fraport για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια.

Στη διάρκεια της συνεδρίασης του ΔΣ του ΤΑΙΠΕΔ, που εκτός απροόπτου θα πραγματοποιηθεί το μεσημέρι της Τρίτης, πρόκειται να ανοιχθούν η δεσμευτική προσφορά της Cosco και όποιες άλλες προσφορές ενδεχομένως υπάρχουν, καθώς και οι φάκελοι με τις αποτιμήσεις για τον ΟΛΠ που έχουν διενεργήσει δύο εταιρίες συμβούλων. Οι προσφορές πρόκειται να συγκριθούν με την υψηλότερη από τις δύο αποτιμήσεις των συμβούλων.

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι η προσφορά της Cosco για το 67% των μετοχών του ΟΛΠ ίσως αγγίξει τα 400 εκατ. ευρώ. Ο οργανισμός αποτιμάται στο χρηματιστήριο περίπου στα 350 εκατ. ευρώ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.