ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τσακαλώτος: Σκεφτόμαστε Asset Protection Scheme για τα «κόκκινα δάνεια»

11:22 - 11 Δεκ 2018 | Οικονομία
Τσακαλώτος: Σκεφτόμαστε Asset Protection Scheme για τα «κόκκινα δάνεια»
Για την αντιμετώπιση του ζητήματος των «κόκκινων» δανείων των τραπεζών μίλησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση εργάζεται για τη δημιουργία ενός συστήματος παροχής εγγυήσεων (Asset Protection Scheme).

Αναλυτικότερα ο κ. Τσακαλώτος στο 20ο Συνέδριο «Invest in Greece» της Capital Link Forums στη Νέα Υόρκη ότι έδειξε να μην προκρίνει την πρόταση της Τράπεζας της Ελλάδος για τη μείωση των «κόκκινων» δανείων που προβλέπει την ταυτόχρονη μεταφορά σε εταιρεία ειδικού σκοπού (SPV) «κόκκινων» δανείων ύψους 40 δισ. ευρώ και αναβαλλόμενου φόρου 7,5 δισ. ευρώ.

«Σκεφτόμαστε ένα Asset Protection Scheme για να αντιμετωπίσουμε το θέμα των μη εξυπηρετούμενων δανείων των τραπεζών. Δεν μπορώ να ανακοινώσω το πότε θα είμαστε έτοιμοι, αλλά μπορώ να πω ότι θα είμαστε σύντομα», επισήμανε ο υπουργός.

Τα κριτήρια

Αναλύοντας τα κριτήρια του εγχειρήματος ο κ. Τσακαλώτος είπε πως η κυβέρνηση επέλεξε λύσεις στη βάση των εξής δεδομένων:

  • Της ταχύτητας της εφαρμογής της λύσης
  • του ρίσκου εκτέλεσης της
  • και της δυνατότητας άμεσης έγκρισης από τη Γενική Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και τους άλλους θεσμούς.

«Πιστεύω πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα σύστημα που θα είναι εύκολο στην εφαρμογή, που έχει ήδη χρησιμοποιηθεί με απτά αποτελέσματα και υπάρχει εμπειρία με αυτό», είπε ο υπουργός κλείνοντας.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:24 - 11 Δεκ 2018
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.