ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Die Welt: Από σκωπτικά «ουζο-ομόλογα» μετατρέπονται σε ομόλογα «Sinaris»

12:45 - 13 Φεβ 2020 | Οικονομία
Die Welt: Από σκωπτικά «ουζο-ομόλογα» μετατρέπονται σε ομόλογα «Sinaris»
«Μέχρι πριν λίγο καιρό τα ελληνικά ομόλογα χαρακτηρίζονταν σκωπτικά "ουζο-ομόλογα", μιας και η απόδοσή τους, γύρω στο 35%-40%, θύμιζε το ποσοστό αλκοόλης του ούζου», γράφει η Die Welt.

Στη διαδικτυακή μορφή της εφημερίδας δημοσιεύθηκε άρθρο με τίτλο «Και ξαφνικά τα ελληνικά ομόλογα θεωρούνται ασφαλής τοποθέτηση», το οποίο αναφέρει ότι «Από σήμερα όμως τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου θα έπρεπε να ονομάζονται ομόλογα Sinaris, μια γαλλική εκδοχή του ούζου χωρίς αλκοόλ. Και πράγματι η απόδοση του δεκαετούς ομολόγου έπεσε για πρώτη φορά στην σύγχρονη οικονομική ιστορία κάτω του 1% και συγκεκριμένα στο 0,97%», αναφορικά με το νέο ιστορικό ρεκόρ του 10ετούς ομολόγου την Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, τo Spiegel Online σημειώνει ότι «η μεγάλη ζήτηση για ελληνικά ομόλογα οφείλεται στο ότι οι επενδύσεις με απόδοση έχουν γίνει πλέον σπάνιες. Σε αυτό έρχεται να προστεθεί η μεγαλύτερη εμπιστοσύνη με την οποία αντιμετωπίζουν πλέον οι επενδυτές την Ελλάδα».

«Καθοριστική για την εξέλιξη αυτή είναι η πολιτική μεταρρυθμίσεων και λιτότητας, η οποία συνέβαλλε στη βελτίωση της ελληνικών δημοσιονομικών», συμπληρώνει το Spiegel.

Διαβάστε επίσης:

Διεθνείς... διθύραμβοι για το ομόλογο- Σιγουριά για την επενδυτική βαθμίδα

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.