ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΑΝ: Υπάρχουν ήδη μειώσεις τιμών στα καύσιμα

11:45 - 10 Μαρ 2020 | Οικονομία
ΥΠΑΝ: Υπάρχουν ήδη μειώσεις τιμών στα καύσιμα
«Η μείωση των τιμών του πετρελαίου πρέπει να περάσει στον καταναλωτή. Υπάρχει ήδη μια μείωση περίπου 5% στη βενζίνη, 7% στο diesel και 10% στο πετρέλαιο θέρμανσης», ανέφερε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνις Γεωργιάδης.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι «Δεν είναι η μείωση που βλέπουμε στις διεθνείς αγορές. Θέλει κάποιες μέρες για να περάσει αυτή η μείωση και στους Έλληνες καταναλωτές. Θα περάσει γιατί αν δεν περάσει θα βάλουμε αυστηρά πρόστιμα».

Για τις επιπτώσεις του κορονοϊού στην οικονομία ο υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ότι «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι επιπτώσεις του κορονοϊού, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά παγκοσμίως, είχαν υποεκτιμηθεί. Τώρα η παγκόσμια κοινότητα φαίνεται να «ξυπνάει» και να βλέπει ότι εδώ υπάρχει πραγματικό πρόβλημα».

Νέα μέτρα από το ΥΠΑΝ

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι «Πέρα από το πακέτο μέτρων που ανακοινώθηκε, χθες, από το Υπουργείο Οικονομικών, το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων καταστρώνει ήδη σχέδιο ώστε τις επόμενες ημέρες να ανακοινώσουμε πως θα μπορέσουμε να βρούμε κεφάλαιο κίνησης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό».

«Δεν πρέπει να μας πιάσει πανικός. Δεν θα μας νικήσει ο κορονοϊός. Θα το ξεπεράσουμε. Είναι ένα πανευρωπαϊκό και παγκόσμιο πρόβλημα και θα βρούμε πανευρωπαϊκές λύσεις» τόνισε ο υπουργός.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.