ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Πρεμιέρα» για το Ταμείο Εγγυοδοσίας-Δάνεια με 80% εγγύηση για επιχειρήσεις

08:04 - 03 Ιουν 2020 | Οικονομία
«Πρεμιέρα» για το Ταμείο Εγγυοδοσίας-Δάνεια με 80% εγγύηση για επιχειρήσεις
Ξεκινά από σήμερα η λειτουργία του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας. Πρόκειται για το χρηματοδοτικό εργαλείο που δημιουργήθηκε για να στηρίξει τις επιχειρήσεις μέσα στην κρίση του Covid-19 με δυνατότητα εγγύησης έως 80% σε κάθε δάνειο κεφαλαίου κίνησης.

Το Ταμείο Εγγυοδοσίας του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕ-ΤΕΠΙΧ) αποσκοπεί στην παροχή εγγυήσεων σε επιχειρηματικά δάνεια βιώσιμων επενδυτικών σχεδίων και ώριμων σχεδίων επιχειρηματικής ανάπτυξης, στα οποία περιλαμβάνονται κεφάλαια κίνησης και προκαταβολές έναντι επιχορήγησης εγκεκριμένων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ.

Κριτήρια επιλογής επιχειρήσεων

Επιλέξιμες για την παροχή εγγυήσεων του Ταμείου Εγγυοδοσίας είναι οι υφιστάμενες και υπό ίδρυση πολύ μικρές, μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις των επιλέξιμων οικονομικών κλάδων, που αναπτύσσουν βιώσιμη επιχειρηματική δράση στην ελληνική επικράτεια.

Είδη Εγγυήσεων

Οι επιχειρηματίες μπορούν να εκδηλώσουν ενδιαφέρον για τα εξής:

  • την εξέταση των επενδυτικών και επιχειρηματικών σχεδίων,
  • την έγκριση των δανείων και
  • την υποβολή των σχετικών αιτημάτων για την παροχή εγγύησης στην ΕΤΕΑΝ ΑΕ με πόρους του Ταμείου Εγγυοδοσίας ΤΕΠΙΧ.

egguo tameio

Τρόπος συμμετοχής

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις μπορούν να υποβάλουν την αίτησή τους προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες από σήμερα στις 12 το μεσημέρι μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ependyseis.gr/mis.

Συνεργαζόμενες τράπεζες

Οι 13 συνεργαζόμενες τράπεζες στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι ενδιαφερόμενοι είναι οι εξής: Εθνική, Πειραιώς, Eurobank, Alpha, Attica Bank, Optima Bank, Procredit Bank και οι συνεταιριστικές τράπεζες Ηπείρου, Παγκρήτια, Θεσσαλίας, Καρδίτσας, Κεντρικής Μακεδονίας, Χανίων.

Χαρά Κάνδηλα

Τελευταία τροποποίηση στις 07:58 - 03 Ιουν 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.