ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Φίνις για τις δηλώσεις εσόδων για την επιστρεπτέα προκαταβολή

21:59 - 10 Ιουλ 2020 | Οικονομία
Φίνις για τις δηλώσεις εσόδων για την επιστρεπτέα προκαταβολή
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπεγράφη σήμερα προβλέπεται να ενταχθούν στη διαδικασία της επιστρεπτέας προκαταβολής οι επιχειρήσεις που αποκλείστηκαν από τη διαδικασία, επειδή εκ παραδρομής δεν υπέβαλαν δήλωση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, παρότι δήλωσαν τα στοιχεία εσόδων τους στη σχετική εφαρμογή της πλατφόρμας «myBusinessSupport».

Ουσιαστικά όσοι δήλωσαν έως 26/6 τα έσοδα Ιανουαρίου – Μαΐου στο MyBusinessSupport αλλά όχι την ειδική Αίτηση, θα μπορέσουν κατ’ εξαίρεση να ολοκληρώσουν την Αίτηση και να μη χάσουν τα προνομιακά κρατικά δάνεια.

Περίπου 17.000 πληττόμενες επιχειρήσεις και επαγγελματίες θα έχαναν την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ, εάν δε γινόταν η σχετική αυτή ρύθμιση.

Πάντως σήμερα το βράδυ λήγει η διορία για την υποβολή στην πλατφόρμα της ΑΑΔΕ των στοιχείων για έσοδα Ιουνίου. Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ότι όπως έχει ανακοινωθεί, η συμμετοχή στην Επιστρεπτέα Προκαταβολή, απαιτεί να δηλώνονται τα έσοδα στο α΄δεκαήμερο κάθε μήνα, από Ιούλιο και μετά. Αυτό δημιουργεί ένα κίνδυνο καθώς οι επιχειρήσεις που θα ζητήσουν την Επιστρεπτέα ΙΙΙ, καθώς θα πρέπει να δηλώνουν τα έσοδά τους, ένα δεν το κάνουν μέχρι σήμερα ίσως να βρεθούν εκτός «νυμφώνος» την επόμενη έκδοση του μέτρου. Για να «δέσουν» δηλαδή το «γάιδαρό τους» καλό είναι να κάνουν μέχρι σήμερα τη σχετική καταχώρηση.

Πάντως όπως αναφέρει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών, ο συνολικός αριθμός των δικαιούχων που έχουν λάβει την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 40.297 στους οποίους έχει καταβληθεί άμεση χρηματοδοτική ενίσχυση συνολικού ύψους 312,4 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), 58.501 επιχειρήσεις έχουν ήδη οριστικοποιήσει μέσω της πλατφόρμας «myBusinessSupport» (www.aade.gr/mybusinesssupport), την αίτηση χορήγησης της ενίσχυσης.

Γιώργος Αλεξάκης

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.