ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ροδόπουλος: Η τηλεργασία δεν καλύπτει όλους τους κλάδους της οικονομίας

09:14 - 24 Σεπ 2020 | Οικονομία
Ροδόπουλος: Η τηλεργασία δεν καλύπτει όλους τους κλάδους της οικονομίας
Για το καθεστώς της τηλεργασίας και τις ρυθμίσεις του σχετικού νομοσχεδίου τοποθετήθηκε ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Logistics, Νίκος Ροδόπουλος.

Όπως τόνισε στο Mega, το 40% των υπαλλήλων που θα πρέπει να μπουν σε τηλεργασία αφορά στο σύνολο των εργαζομένων της επιχείρησης, ανεξάρτητα αν έχουν τεθεί ήδη σε τηλεργασία κάποιοι εξ αυτών, ενώ υπογράμμισε πως το πρόβλημα θα το έχουν οι εταιρείες που δεν θα μπορούν να θέσουν τους εργαζομένους τους σε τηλεργασία.

Ο κ. Ροδόπουλος ανέφερε χαρακτηριστικά ότι, ακόμα και το διοικητικό προσωπικό στους τομείς της εφοδιαστικής αλυσίδας δεν μπορεί να τεθεί σε τηλεργασία, καθώς το προϊόν της δουλειάς σχετίζεται άμεσα με τον εφοδιασμό της αλυσίδας.

Παράλληλα, η εργατολόγος Ματίνα Τριανταφύλλη, υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι που μπορούν να βγουν σε τηλεργασία στον ιδιωτικό τομέα είναι λιγότεροι από αυτούς του δημοσίου, προσθέτοντας ότι ο νόμος για τον ιδιωτικό τομέα προβλέπει και διαφορετική ώρα προσέλευσης για τους υπαλλήλους.

«Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οριζόντιο μέτρο, που είναι σαφές ότι πάντοτε δημιουργεί προβλήματα γιατί δεν μπορεί να καλύψει όλες τις περιπτώσεις της οικονομίας» πρόσθεσε ο κ. Ροδόπουλος.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:21 - 24 Σεπ 2020
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.