ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Παπαθανάσης: Πώς θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away

10:25 - 11 Δεκ 2020 | Οικονομία
Διευκρινίσεις για το πως θα λειτουργήσουν κομμωτήρια και click away έδωσε σήμερα το πρωί, λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις, ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Νίκος Παπαθανάσης, επισημαίνοντας ότι θα τηρούνται αυστηρά μέτρα προστασίας, ενώ θα απαγορεύεται η είσοδος στα εμπορικά καταστήματα.

Μιλώντας στο Real Fm και ερωτηθείς για τη λύση του click away που -όπως όλα δείχνουν- έχει επιλεγεί για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργήσουν τα εμπορικά καταστήματα ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε πως το μέτρο προϋποθέτει ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής παραγγελίας και έκδοσης του σχετικού παραστατικού αγοράς με το οποίο μάλιστα ανά χείρας θα πηγαίνει ο καταναλωτής στο φυσικό κατάστημα για να παραλάβει το προϊόν. Εννοείται πως δεν θα επιτρέπεται η είσοδoς του καταναλωτή στο κατάστημα, τόνισε.

Ωστόσο δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποια εμπορικά καταστήματα θα ανοίξουν με click away αν και άφησε να εννοηθεί πως η αγορά θα επανεκκινήσει κατά τα πρότυπα του Μαρτίου και πως το μέτρο των sms θα εξακολουθήσει να ισχύει. Για την εστίαση ξεκαθάρισε πως δεν πρόκειται να ανοίξει μέχρι τις 7 Ιανουαρίου. Όσον αφορά τα κομμωτήρια ανέφερε ότι θα ανοίξουν για «περιορισμένες δραστηριότητες» και με αυστηρά μέτρα προστασίας,

Το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει με προσεκτικά βήματα, τόνισε ο κ. Παπαθανάσης υπογραμμίζοντας τον υψηλό αριθμό κρουσμάτων και την αυξημένη πληρότητα στις ΜΕΘ, ενώ ερωτηθείς για τη διάσταση απόψεων μεταξύ των επιδημιολόγων επισήμανε ότι η απόφαση της επιτροπής ελήφθη κατά πλειοψηφία, ενώ την πολιτική απόφαση -η οποία θα ανακοινωθεί σε λίγο- ελήφθη από τον πρωθυπουργό.

Copyright © 1999-2021 Premium S.A. All rights reserved.