ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ψώνια με... χρονοδιακόπτη: Οι νέοι κανόνες για τους καταναλωτές

19:55 - 15 Ιαν 2021 | Οικονομία
Ψώνια με... χρονοδιακόπτη: Οι νέοι κανόνες για τους καταναλωτές
Με πολύ αυστηρούς κανόνες ανοίγει ξανά από τη Δευτέρα (18/1) το λιανεμπόριο, ενώ για πρώτη φορά επιβάλλεται και χρονικός περιορισμός για τους καταναλωτές.

Τα καταστήματα ανοίγουν με τους γνωστούς από το παρελθόν κανόνες για περιορισμούς στους πελάτες ανάλογα με τα τετραγωνικά, ωστόσο, υπάρχουν και κάποιες αποφάσεις που δεν είχαν εφαρμοστεί στο παρελθόν.

Αυτές αφορούν κυρίως τους καταναλωτές, οι οποίοι δεν έχουν απεριόριστο χρόνο για τις αγορές τους, αλλά υπάρχει χρονικό πλαίσιο 2 ωρών.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης, ο κάθε πολίτης που θέλει να πάει για ψώνια έχει δύο ώρες στη διαθεσή του.

Ο καταναλωτής οφείλει δηλαδή να στέλνει μήνυμα 2 για τη μετακίνηση, το οποίο πρέπει να έχει στο κινητό του, σε περίπτωση που ελεγχθεί.

Ο  καταναλωτής οφείλει να διατηρεί το μήνυμα που έχει αποστείλει στο 13033, προκειμένου να αποδεικνύεται η ώρα αποστολής και έγκρισης της μετακίνησης του. Το ίδιο ισχύει, αν η μετακίνηση γίνεται με έγγραφο. Θα πρέπει πάνω σε αυτό να αναγράφεται η ώρα που ξεκίνησε η μετακίνηση.

Καθορίζεται δηλαδή διάρκεια 2 ωρών κατά τις οποίες ο καταναλωτής δύναται να πραγματοποιεί κάθε εμπορική του συναλλαγή, με συγκριτικό χρονικό σημείο την ώρα αποστολής και έγκρισης του μηνύματος μετακίνησης του.

Τελευταία τροποποίηση στις 20:01 - 15 Ιαν 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.