ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη στην εστίαση

14:41 - 28 Μαρ 2021 | Οικονομία
Έρχεται ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη στην εστίαση
Ρύθμιση για τα δημοτικά τέλη που οφείλονται από επιχειρήσεις εστίασης προανήγγειλε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας.

Όπως υπογράμμισε ο κ. Πέτσας, μιλώντας στην τηλεόραση του ANT1, «οι Δήμοι έχουν απώλεια εσόδων από την αναστολή καταβολής των δημοτικών τελών και έκτακτες δαπάνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Πέρσι δώσαμε πάνω από 180 εκ. ευρώ και πριν λίγες ημέρες δώσαμε έκτακτη επιχορήγηση 50 εκ. ευρώ προς τους Δήμους, οι οποίοι θα πρέπει να συνεχίσουν να στηρίζουν τις τοπικές κοινωνίες και οικονομίες. Η απόφαση για συνέχιση στην μείωση των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων είναι εν πολλοίς απόφαση των Δήμων, εμείς κάνουμε ότι μπορούμε προς την κατεύθυνση να υπάρχει ομοιόμορφη εφαρμογή».

Ο κ. Πέτσας ανακοίνωσε επίσης πως με διάταξη τις επόμενες ημέρες θα ορίζεται παράταση στα μισθώματα για τρία χρόνια στις μακροχρόνιες μισθώσεις ακινήτων ιδιοκτησίας των Δήμων, λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας. 

Το ζήτημα των δημοτικών τελών είχε φέρει μεγάλη αναστάτωση στους επιχειρηματίες εστίασης και το θέμα είχε φτάσει μέχρι τη Βουλή, με τον νέο τότε υπουργό Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, να δέχεται πιέσεις για ρύθμιση των χρεών. Φαίνεται, πως τελικά η ρύθμιση αυτή είναι προ των πυλών και αποτελεί μια δικαίωση για τους επιχειρηματίες εστίασης που βρέθηκαν ξαφνικά με χρέη, σε μία χρονιά που είχαν υπολειτουργήσει.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:19 - 28 Μαρ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.