ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ελλάδα «βγαίνει» ξανά στις αγορές με 5ετές ομόλογο Κύριο

17:07 - 04 Μαϊ 2021 | Οικονομία
Η Ελλάδα «βγαίνει» ξανά στις αγορές με 5ετές ομόλογο
Με νέο 5ετές ομόλογο ετοιμάζεται να βγει στις διεθνείς αγορές η Ελλάδα, ενώ το βιβλίο προσφορών ενδέχεται να ανοίξει ακόμα και αύριο Τετάρτη 5 Μαΐου.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), η χώρα μας προχωρά στην έκδοση 5ετούς ομολόγου, καθώς έδωσε την εντολή στους αναδόχους να δρομολογήσουν τις διαδικασίες.

Πρόκειαται για την τρίτη έξοδο του ελληνικού Δημοσίου στις αγορές το 2021, καθώς είχαν προηγηθεί οι επιτυχημένες εκδόσεις 10ετούς και 30ετούς τίτλου.

Το ομόλογο θα έχει διάρκεια μέχρι τον Φεβρουάριο του 2026 και την έκδοσή του ανέλαβαν οι Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale.

Το ελληνικό Δημόσιο πρόκειται να αντλήσει περίπου 2,5 δισ. ευρώ, που θα ενισχύσουν τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας. Στόχος είναι η μεγάλη υπερκάλυψη της έκδοσης, προκειμένου να επιτευχθεί ένα πολύ χαμηλό επιτόκιο, ακόμα και κάτω από το επίπεδο του 0,20%.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ενδιαφέρον για την εν λόγω έκδοση αναμένεται ισχυρό, καθώς οι προσφορές αναμένεται να κυμανθούν μεταξύ 12,5 δισ. ευρώ με 15 δισ. ευρώ, υπερκαλύπτοντας το ζητούμενο ποσό κατά 5 με 6 φορές.

Με αυτή την κίνηση, η Ελλάδα αξιοποιεί στο έπακρο το θετικό κλίμα, που δημιουργήθηκε από την πρόσφατη αναβάθμιση της ελληνικής αξιολόγησης σε «ΒΒ» από τον οίκο Standard & Poor’s, βελτιώνοντας περαιτέρω το επενδυτικό περιβάλλον.

Η ανακοίνωση του ΟΔΔΗΧ, για την έκδοση του 5ετούς ομολόγου, αναφέρει:

Η Ελληνική Δημοκρατία, με αξιολόγηση Ba3/BB/BB/BBL (Moody's/S&P/Fitch/DBRS), έχει αναθέσει στις Barclays, BofA Securities, Citi, Commerzbank, Morgan Stanley και Societe Generale ως Joint Lead Managers για μια νέα έκδοση 5ετούς τίτλου σε ευρώ με λήξη Φεβρουαρίου 2026. Η (κοινοπρακτική) συναλλαγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον, υπό τον όρο των συνθηκών της αγοράς.

bond 1

Τελευταία τροποποίηση στις 18:56 - 04 Μαϊ 2021
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.