ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Προ των πυλών η ρύθμιση για τις δόσεις των κορονοχρέων

16:06 - 17 Μαϊ 2021 | Οικονομία
Το μέτρο που θα σφραγίσει τη λήξη συναγερμού για την οικονομία θα είναι με βάση κυβερνητικές πηγές η διαμόρφωση μιας γενναίας ρύθμισης εξόφλησης οφειλών που συσσωρεύτηκαν από τους μήνες των απανωτών lockdown.

Όπως προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον Ρ/Σ Παραπολιτικά FM εξετάζεται σχετική ρύθμιση, πέρα από τη υφιστάμενη που προβλέπει 24 – 48 δόσεις.

Ερωτηθείς, πάντως, για ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

Επίσης, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε πως το 2022 θα πρέπει να υπάρξει δημοσιονομική προσαρμογή καθώς θα αποσύρονται σταδιακά κάποια μέτρα στήριξης και δεν θα υπάρχει διόγκωση δαπανών ενώ η οικονομία θα λειτουργεί καλύτερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στέλεχος του οικονομικού επιτελείου μιλώντας στα ΜΜΕ ανέφερε ότι το τελευταίο μέτρο που κλείνει τον κύκλο κρίσης θα είναι οι ρυθμίσεις και άφησε να εννοηθεί ότι σχετική πρόταση θα κατατεθεί προς συζήτηση  στους θεσμούς.

«Το κομμάτι των φόρων και επιστρεπτέας που αναμένουμε προς επιστροφή είναι περίπου 2 δισεκ. οι φόροι και 4 δισεκ. οι επιστρεπτέες»  ανέφερε ο ίδιος παράγων τονίζοντας ότι  αφορούν περίπου οι φόροι 600 χιλιάδες επιχειρήσεις που θα πρέπει να επιστρέψουν γύρω στα 300 ευρώ ανά επιχείρηση το μήνα κατά μέσο όρο για φόρους».

«Αυτές με που δήλωναν μεγάλα κομμάτια τζίρου έχουν χώρο για να επιστρέψουν τα χρήματα. Όσοι ήταν οριακοί και πριν θα μας απασχολήσουν και τότε» συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς, πάντως στη συνέντευξή του στα Παραπολιτικά ο κ. Σταίκούρας για ενδεχόμενη διαγραφή οφειλών, ο υπουργός Οικονομικών είπε πως θα πρέπει να δούμε την κατάσταση στην Ευρώπη και την Ελλάδα το επόμενο διάστημα, σημειώνοντας πως κούρεμα οφειλών έχει γίνει με τις επιστρεπτέες προκαταβολές.

 Γιώργος Αλεξακης
Copyright © 1999-2022 Premium S.A. All rights reserved.