ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ειδικές παρεμβάσεις στήριξης σε Δήμους της Εύβoιας- Έρχεται πράσινο ομόλογο

17:54 - 10 Αυγ 2021 | Οικονομία
Ειδικές παρεμβάσεις στήριξης σε Δήμους της Εύβoιας- Έρχεται πράσινο ομόλογο
Επιπλέον παρεμβάσεις στήριξης σε Δήμους της Εύβοιας προβλέπονται από το πακέτο μέτρων της κυβέρνησης, ενώ η Ελλάδα εκκινεί τις διαδικασίες "πράσινου" δανεισμού.

Πιο συγκεκριμένα:

Τα μέτρα αναστολής φορολογικών, ασφαλιστικών και δανειακών υποχρεώσεων, καθώς και διενέργειας πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης ισχύουν για το σύνολο των φυσικών και νομικών προσώπων στους πληττόμενους Δήμους Μαντουδίου-Λίμνης-Αγίας Άννας και Ιστιαίας-Αιδηψού της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας, ανεξαρτήτως εάν έχουν υποστεί μεμονωμένα ζημίες από την πυρκαγιά. Επιπλέον, ειδικά για το 2021, το σύνολο των ακινήτων που βρίσκονται σε αυτούς τους δύο Δήμους, απαλλάσσονται από τον ΕΝΦΙΑ. Επιπρόσθετα, οι επιχειρήσεις-εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, ανεξαρτήτως κλάδου και επιχειρηματικής δραστηριότητας, σε αυτούς τους Δήμους μπορούν να θέτουν σε αναστολή τις συμβάσεις εργασίας μέρους ή όλων των εργαζομένων τους, μέχρι και για διάστημα 3 μηνών.

Tο Υπουργείο Οικονομικών, σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους, αμέσως μετά την ολοκλήρωση του μεγαλύτερου μέρους του δανειακού και διαχειριστικού προγράμματος για το τρέχον έτος, ξεκίνησε έρευνα, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, από τις αρχές Ιουνίου 2021, για τη δημιουργία πλαισίου έκδοσης ελληνικών κρατικών χρεογράφων τα πιστωτικά έσοδα των οποίων θα χρησιμοποιηθούν για έργα, δράσεις και προγράμματα του Ελληνικού Δημοσίου με αποκλειστικό προσανατολισμό στην πράσινη και βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, η πρώτη έκδοση ενός τέτοιου κρατικού τίτλου θα αποτελέσει μέρος της εκδοτικής στρατηγικής του Ελληνικού Δημοσίου για το επόμενο έτος.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.