ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η σημαντική επίσκεψη Γάλλου αξιωματούχου στην Ελλάδα

11:13 - 15 Νοε 2021 | Οικονομία
Η σημαντική επίσκεψη Γάλλου αξιωματούχου στην Ελλάδα
Ο κ. Olivier DUSSOPT, Αναπληρωτής Υπουργός, υπεύθυνος για τη Δημοσιονομική πολιτική της Γαλλικής Κυβέρνησης, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην Αθήνα, τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2021.

Το πρωί, ο Υπουργός θα συζητήσει με τον κ. Χρήστο ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ, Υπουργό Οικονομικών της Ελληνικής Δημοκρατίας με αντικείμενο τα οικονομικά θέματα της μελλοντικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αναλαμβάνει η Γαλλία από την 1η Ιανουαρίου 2022.

Στη συνέχεια, θα συναντηθεί με τον κ. Γιώργο ΠΙΤΣΙΛΗ, Διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τον οποίο θα συζητήσουν για την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας σε θέματα τελωνειακά και φορολογικά.

Το απόγευμα, ο Olivier DUSSOPT θα συζητήσει με τον κ. Θεόδωρο ΣΚΥΛΑΚΑΚΗ, Αναπληρωτή Υπουργό, υπεύθυνο για τη Δημοσιονομική πολιτική και το Σχέδιο Ανάκαμψης με θέμα την ανταλλαγή εμπειρίας στα θέματα εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Σχεδίου Ανάκαμψης.

Στη συνέχεια θα μεταβεί στη Βουλή των Ελλήνων για μια συνάντηση με τον κ. Φραγκίσκο ΚΟΥΤΕΝΤΑΚΗ, συντονιστή του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου, για ανταλλαγές γύρω από το θέμα των δημόσιων πολιτικών κατά τη διάρκεια της Γαλλικής προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, θα συζητήσει με τον κ. Ιωάννη ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ, Υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής της Ελληνικής Δημοκρατίας καθώς και με τον αντιναύαρχο Θεόδωρο ΚΛΙΑΡΗ, Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με αντικείμενο τις προοπτικές ενίσχυσης της διμερούς και ευρωπαϊκής συνεργασίας στη Μεσόγειο.  

Στο τέλος της επίσημής του επίσκεψης στην Αθήνα, ο Olivier DUSSOPT θα συναντηθεί με τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, κ. Γιάννη ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.