ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έρχεται έκτακτη εορταστική ενίσχυση σε υγειονομικούς- Πώς θα καταβληθεί

09:01 - 09 Δεκ 2021 | Οικονομία
Έρχεται έκτακτη εορταστική ενίσχυση σε υγειονομικούς- Πώς θα καταβληθεί
Την καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης στο πάσης φύσεως ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και λοιπό προσωπικό, που υπηρετεί στις μνημονευόμενες δομές και φορείς υγείας, προβλέπει νέα τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τίτλο «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης».

Η οικονομική ενίσχυση αναμένεται να καταβληθεί με τον μισθό του Δεκεμβρίου 2021 στο ακέραιο, εφόσον οι δικαιούχοι έχουν μισθοδοτηθεί καθ’ όλο το χρονικό διάστημα από την 1η Ιανουάριου 2021 μέχρι και την 30η Νοεμβρίου 2021.

Η ενίσχυση ισούται με το ήμισυ του καταβαλλομένου μηνιαίου βασικού μισθού των δικαιούχων για το προαναφερόμενο διάστημα. Σε αντίθετη περίπτωση καταβάλλεται τμήμα της ενίσχυσης, ανάλογο προς το χρονικό διάστημα της μισθοδοσίας των δικαιούχων.

Η παροχή αυτή είναι ανεκχώρητη και ακατάσχετη στα χέρια του Δημοσίου ή τρίτων, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης αντίθετης διάταξης, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς τη Φορολογική Διοίκηση και το Δημόσιο εν γένει, τους δήμους, τις περιφέρειες, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα.

Παράλληλα, με την ίδια τροπολογία, παρέχεται η δυνατότητα στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συνάπτει συμβάσεις διάρκειας 8 μηνών, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις που διέπουν τις συμβάσεις αρμοδιότητάς της, με σκοπό την απρόσκοπτη εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμών και την έγκαιρη διάθεση των εμβολίων στα εμβολιαστικά κέντρα, μέσω της εξασφάλισης των μνημονευόμενων υπηρεσιών διάθεσης των εμβολίων και των αναλωσίμων τους στα εμβολιαστικά κέντρα της επικράτειας. Η ισχύς των ανωτέρω συμβάσεων ξεκινά από τις 15 Δεκεμβρίου 2021, με δυνατότητα έγγραφης παράτασης.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.