ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: 27,7 εκατ.ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους

10:23 - 16 Φεβ 2022 | Οικονομία
Οικονόμου: 27,7 εκατ.ευρώ σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους
Ενισχύσεις ύψους 27,7 εκατομμυρίων ευρώ θα κατανεμηθούν σε 100 μικρούς νησιωτικούς και ορεινούς δήμους, όπως επισημαίνει σε ανάρτησή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τα ποσά θα διατεθούν από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

«Κατανέμονται 27,7 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους σε 100 μικρούς νησιωτικούς & ορεινούς δήμους σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ.

Φέτος η επιχορήγηση αυξήθηκε περίπου 14% & συμπεριλήφθηκαν 11 νέοι δήμοι. Με σχέδιο στηρίζουμε τις τοπικές κοινωνίες στην πράξη», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΣ, η κατανομή πραγματοποιείται βάσει των ιδιαίτερων γεωμορφολογικών και δημογραφικών χαρακτηριστικών των δήμων, στο πλαίσιο σχετικής κυβερνητικής δέσμευσης.

Η φετινή επιχορήγηση είναι αυξημένη κατά περίπου 14% από πέρυσι, ενώ με απόφαση του κ. Πέτσα έχουν αναμορφωθεί τα κριτήρια, και περιλαμβάνονται ακόμη 11 νέοι δήμοι, εκ των οποίων πέντε μικροί νησιωτικοί (Πόρου, Σπετσών, Κυθήρων, Σκοπέλου, Μήλου) και έξι ορεινοί (Ερυμάνθου, Ζηρού, Ζίτσας, Βόρειας Κέρκυρας, Διρφύων-Μεσσαπίων, Μαλεβιζίου).

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.