ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Με λογική... freedom pass η επιδότηση στη βενζίνη

00:57 - 17 Μαρ 2022 | Οικονομία
Με λογική... freedom pass η επιδότηση στη βενζίνη
Στα πρότυπα του freedom pass (της επιδότησης των νέων με 150 ευρώ για να εμβολιαστούν) θα δοθεί η επιδότηση στα καύσιμα, στο πλαίσιο του νέου πακέτου στήριξης που ανακοίνωσε η κυβέρνηση προκειμένου να προσφέρει μια ανακούφιση στους πολίτες που αντιμετωπίζουν ένα μεγάλο κύμα ακρίβειας.

Η επιδότηση των 180 ευρώ για τρεις μήνες στα καύσιμα, που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός την Τετάρτη (16/3) θα δοθεί στο «ψηφιακό πορτοφόλι» των δικαιούχων, στα πρότυπα του freedom pass. Η διαδικασία θα πραγματοποιείται μέσω του gov.gr.

Η προπληρωμένη κάρτα θα περιέχει ένα ποσό που θα προκύπτει με βάση τη φορολογική δήλωση του δικαιούχου και την κατοχή αυτοκινήτου. 

Η επιδότηση θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 20 λεπτών το λίτρο, ενώ το ανώτατο όριο της επιδότησης θα είναι για 180 λίτρα το τρίμηνο, δηλαδή για 60 λίτρα τον μήνα.

Το ποσό που θα περιέχει η «κάρτα» του δικαιούχου θα μπορεί να το εξαργυρώσει σε πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα τροφίμων κ.λπ.

Ο πολίτης, δηλαδή, θα μπαίνει στην πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί, θα δηλώνει τα στοιχεία του ΙΧ του και θα διασταυρώνονται τα στοιχεία του. Εφόσον εμπίπτει στην κατηγορία της επιδότησης, θα πιστώνεται το ποσό στον λογαριασμό ή θα χορηγείται προπληρωμένη κάρτα.

Σημειώνεται ότι η επιδότηση θα είναι ακόμα μεγαλύτερη για τα νησιά.

Όπως ανέφερε ο πρωθυπουργός, το μέτρο αφορά πολίτες που έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 30.000 ευρώ, ενώ για άγαμους ο πήχης είναι κάπως χαμηλότερος.

Η εξειδίκευση των μέτρων στήριξης θα γίνει το πρωί της Πέμπτης (17/3) στις 8:30 από τους αρμόδιους υπουργούς (Σταϊκούρα, Σκρέκα, Γεωργαντά, Σκυλακάκη).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.