ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση προανήγγειλε ο Σκυλακάκης

14:53 - 12 Απρ 2022 | Οικονομία
Νέα μέτρα στήριξης για την ενεργειακή κρίση προανήγγειλε ο Σκυλακάκης
Νέα μέτρα στήριξης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της ενεργειακής κρίσης προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης.

«H κυβέρνηση θα παρέμβει και θα παρέμβει σημαντικά. Θα περιμένουμε τις εξελίξεις στην Ευρώπη και η παρέμβαση θα γίνει με αποτύπωμα δημοσιονομικό», είπε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων. 

Όπως επεσήμανε, η ταχεία απεξάρτηση από το ρωσικό φυσικό αέριο θα έχει ως αποτέλεσμα υψηλότερες τιμές ενέργειας τα επόμενα χρόνια. «Δεν θα είναι εύκολη αυτή η πορεία. Γιατί η αλλαγή παραδείγματος και η ταχεία απεξάρτηση από το φυσικό αεριο σημαίνει υψηλές τιμές ενέργειας τα επόμενα χρόνια. Δεν τη διαλέξαμε. Δεν επιτεθήκαμε εμείς στην Ουκρανία. Θα πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτήν την καινούργια πραγματικότητα», δήλωσε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στον τρόπο φορολόγησης των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών εταιρειών, ο κ. Σκυλακάκης είπε, επισημαίνοντας ότι θα συζητηθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες: «Μία- μία εταιρεία, μία- μία ημέρα. Θα τα διαπιστώσουμε και τα θα τα φορολογήσουμε και δεσμευόμαστε ως κυβέρνηση ότι και το τελευταίο ευρώ από υπερκέρδη θα το επιστρέψουμε στον καταναλωτή», υπογράμμισε. 

Συμπλήρωσε ότι η ΡΑΕ θα φέρει τη δουλειά σε πέρας με ταχύτητα και διαφάνεια.

Αντέδρασε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος και έφερε παράδειγμα τον... Εμανουέλ Μακρόν

Η αναφορά αυτή προκάλεσε την αντίδραση του πρώην υπουργού Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτου, ο οποίος όταν πήρε τον λόγο απάντησε ότι «δεν είναι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς να υπολογίσετε υπερκέρδη. Να σας δώσω τους παλιούς μου φοιτητές να σας το υπολογίσουν».

Κάλεσε δε την κυβέρνηση να ακολουθήσει την πολιτική του Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος καλεί τους ηλεκτροπαραγωγούς κάθε μέρα και τους ρωτάει ποιο είναι το κόστος και μετά βάζει το κέρδος. 

«Μη ζητάτε από εμάς υπομονή. Ζητήστε από τους δικούς σας ψηφοφόρους που άλλα άκουσαν στις εκλογές και άλλα βλέπουν. Και είτε γελάνε είτε κλαίνε», σχολίασε. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.