ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρεύμα: Ποιοι και πώς θα λάβουν αναδρομικά έως 600 ευρώ Κύριο

09:25 - 06 Μαϊ 2022 | Οικονομία
Ρεύμα: Ποιοι και πώς θα λάβουν αναδρομικά έως 600 ευρώ
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης παρουσίασε την Παρασκευή (6/5) αναλυτικά το μέτρο της αναδρομικής επιστροφής 60% του κόστους ρεύματος λογαριασμών κύριας κατοικίας, οικιακών καταναλωτών. Η επιστροφή αφορά του μήνες έκδοσης των λογαριασμών από τον Δεκέμβριο έως τον Μάιο και όχι την περίοδο κατανάλωσης.

Αναλυτικά η επιστροφή 60% αφορά λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως την 21 Μαΐου 2022. Διευκρίνισε ότι για την επιστροφή θα μετρήσει η ημερομηνία έκδοσης του λογαριασμού και όχι η περίοδος κατανάλωσης.

Η αναδρομική επιστροφή θα αφορά όσους δεν έχουν καλυφθεί από τις εκπτώσεις που έχουν δοθεί από το κράτος ή τους παρόχους ενέργειας. Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά με δηλωθέν φορολογικό εισόδημα έως 45.000 ευρώ.

Ειδικότερα:

Η επιστροφή δίνεται σε όσους είχαν συνολική αύξηση ρεύματος στους 6 μήνες πάνω από 30 ευρώ. Η ελάχιστη επιστροφή είναι 18 ευρώ και η μέγιστη δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης θα είναι η εκδήλωση ενδιαφέροντος στη σχετική πλατφόρμα που θα γίνει για το σκοπό και αναμένεται να λειτουργήσει στις αρχές Ιουνίου.

Θα επιδοτηθούν οι λογαριασμοί σε σπίτια δηλωθέντα στο Ε1 ως κύριες κατοικίες. Δεν μετράει δηλαδή το όνομα στο λογαριασμό, αλλά το τι έχει δηλωθεί ως κύρια κατοικία στην ΑΑΔΕ.

Θα δίνεται η δυνατότητα επικαιροποίησης της κύριας κατοικίας, τα στοιχεία των χρεώσεων ρεύματος από κάθε ρολόι θα αντλείται από τους πάροχους ηλεκτρικής ενέργειας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:59 - 06 Μαϊ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.