ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γιούνκερ: Η Ελλάδα τα πάει καλά- Ανακάμπτει δυναμικά

22:30 - 19 Μαϊ 2022 | Οικονομία
Γιούνκερ: Η Ελλάδα τα πάει καλά- Ανακάμπτει δυναμικά
«Η Ελλάδα ξαναβρήκε τον δρόμο της και τα πάει καλά, χάρη στις προσπάθειες των κυβερνήσεων και των πολιτών της».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρώην πρόεδρος της κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην ΕΡΤ για τον ρόλο του τη δύσκολη εποχή των μνημονίων, όταν έδωσε μάχη όπως λέει, να μην βγει η Ελλάδα από την ευρωζώνη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην ενεργειακή κρίση που βρήκε την Ευρώπη απροετοίμαστη, αλλά και στο βέτο που άσκησε η Τουρκία στην αίτηση ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

«Δεν νομίζω ότι θα υπάρξει άμεσος αντίκτυπος στις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία. Τουλάχιστον, όχι για την ώρα. Δεν καταλαβαίνω την επιφυλακτικότητα της Τουρκίας όσον αφορά την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Δεν είναι συνετή», σημείωσε ο Γιούνκερ.

«Έχετε έναν δύσκολο γείτονα», είπε αναφερόμενος στην Τουρκία και την προκλητική της στάση απέναντι στην Ελλάδα. «Η Τουρκία είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να σταθεί δίπλα στην Ελλάδα», τόνισε.

Επίσης ο πρώην πρόεδρος Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ανέφερε ότι: «Χάρη στις τεράστιες προσπάθειες του ελληνικού λαού που επέδειξε θάρρος και ακόμα περισσότερο, η Ελλάδα είναι ακόμα εδώ και χαίρεται που είναι (μέρος της Ένωσης). Χαρούμενος για εκείνους. Χαρούμενος για εμάς. Νομίζω ότι η Ελλάδα τα πάει καλά. Δεν θέλω να ανακατευτώ στην εσωτερική πολιτική της, αλλά κοιτάζοντας τα στοιχεία μπορείτε εύκολα να δείτε ότι η Ελλάδα ανακάμπτει δυναμικά».

Τέλος, στην ερώτηση: «Η ενεργειακή κρίση βρήκε την Ευρώπη απροετοίμαστη; Τι πρέπει να γίνει ώστε να αποκτήσει η Ευρώπη κοινή γραμμή στην αντιμετώπιση αυτής της κρίσης»; ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ απάντησε: «Δεν νομίζω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν καλά προετοιμασμένη για την ενεργειακή κρίση, αλλά έχουν ληφθεί μέτρα, για να βρεθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση σε μια κατάσταση όπου δεν θα εξαρτόμαστε πλήρως από τις εισαγωγές ρωσικού φυσικού αερίου. Αυτό είναι υψίστης σημασίας».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.