ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Έκπτωση 100% σε «πράσινες»- ψηφιακές δαπάνες μικρομεσαίων επιχειρήσεων

16:56 - 04 Ιουν 2022 | Οικονομία
Έκπτωση 100% σε «πράσινες»- ψηφιακές δαπάνες μικρομεσαίων επιχειρήσεων
Κίνητρο προσαυξημένης έκπτωσης κατά ποσοστό εκατό τοις εκατό (100%) σε δαπάνες μικρομεσαίων επιχειρήσεων που αφορούν σε πράσινη οικονομία, ενέργεια και ψηφιοποίηση, θα χορηγεί το ΥΠΟΙΚ. Το κίνητρο αφορά δαπάνες που πραγματοποιούνται και πάγια που αποκτώνται κατά τα φορολογικά έτη 2023, 2024 και 2025.

Η σχετική διάταξη περιλαμβάνεται στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου Εξασφάλισης Επενδυτικών Υπηρεσιών, εκσυγχρονισμός Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους και άλλες επείγουσες διατάξεις», που κατατέθηκε στη Βουλή χθες.

Στην Αιτιολογική έκθεση αναφέρεται σχετικά πως θεσπίζονται φορολογικά κίνητρα για δαπάνες που στοχεύουν στην πράσινη οικονομία, την ενέργεια και την ψηφιοποίηση. Ειδικότερα, προτείνεται ισχυρό φορολογικό κίνητρο για την πραγματοποίηση δαπανών για την ενίσχυση της πράσινης οικονομίας, της ενέργειας και της ψηφιοποίησης με τη μορφή αυξημένης έκπτωσης εκατό τοις εκατό (100%).

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.