ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μέχρι τέλη 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά

14:57 - 27 Ιουν 2022 | Οικονομία
Μέχρι τέλη 2022 ο μειωμένος ΦΠΑ σε μάσκες, γάντια, αντισηπτικά
Την παραμονή του μειωμένου συντελεστή ΦΠΑ στο 6% για μάσκες, γάντια και αντισηπτικά μέχρι και το τέλος του έτους ανακοίνωσε στη Βουλή, ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος.

Ειδικότερα, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής που επεξεργάζεται νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, ο κ. Βεσυρόπουλος ανακοίνωσε πως εντός των επόμενων ωρών θα κατατεθεί τροπολογία που θα αφορά στην «παράταση ισχύος έως 31/12/2022 του υπερμειωμένου ΦΠΑ 6% σε μια σειρά αγαθών υγείας όπως μάσκες προστασίας, γάντια, αντισηπτικά, διαλύματα απολύμανσης, αντισηπτικά μαντιλάκια κ.α».

«Η Κυβέρνηση, με υψηλό αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, προχωρά στην επιβεβλημένη παράταση ισχύος του υπερμειωμένου συντελεστή ΦΠΑ 6% για τα ανωτέρω αγαθά, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά τη στήριξη των πολιτών και της κοινωνίας μέσω της ψήφισης διατάξεων με ισχυρό κοινωνικό πρόσημο», αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών.

Υπενθυμίζεται ότι τη συγκεκριμένη εξέλιξη είχε προαναγγείλει και νωρίτερα σήμερα το πρωί ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης σε σχετική συνέντευξή του. 

Τελευταία τροποποίηση στις 15:44 - 27 Ιουν 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.