ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στουρνάρας: Ο πόλεμος δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση

11:39 - 29 Ιουν 2022 | Οικονομία
Στουρνάρας: Ο πόλεμος δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση
Ο πόλεμος στην Ουκρανία δυσκολεύει την ενεργειακή μετάβαση, σημείωσε ο Γιάννης Στουρνάρας μιλώντας την Τετάρτη (29/6) στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Σημείωσε πως η ΤτΕ ήταν από τις πρώτες που ξεκίνησαν έρευνες για το θέμα της κλιματικής αλλαγής και έχει το θέμα σταθερά ψηλά στην ατζέντα της. Ωστόσο, ακόμα υπάρχουν πολλά να γίνουν.

Οι ελληνικές τράπεζες έχουν κάνει πρόοδο αλλά υπάρχει ακόμα δρόμος, καθώς το θέμα είναι περίπλοκο και θα γίνει πιο περίπλοκο. Εως τώρα ξέραμε ότι χρειάζονται ΑΠΕ, τώρα καταλαβαίνουμε ότι χρειάζονται δίκτυα κ.τλ.

Η Ελλάδα είναι μεσογειακή χώρα και θα αντιμετωπίσει περισσότερα ρίσκα σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης. Θα πρέπει να σημειώσουμε όμως ότι εκτός από κινδύνους υπάρχουν και ευκαιρίες που πρέπει να εκμεταλλευτούμε. Δεν είναι εύκολη εξίσωση, αλλά είναι επιβεβλημένη, τόνισε.

Να σημειώσουμε εδώ πως έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων δείχνει πως η Ελλάδα βρίσκεται αρκετά χαμηλά στις επενδύσεις ενεργειακής μετάβασης και η χρηματοδότηση αποτελεί το βασικό πρόβλημα.

Στο συνέδριο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς μίλησε και ο Jose Manuel Campa πρόεδρος της ΕΒΑ, σημειώνοντας πως "περιμένουμε από τις τράπεζες να έχουν στρατηγική αναφορικά με το που θέλουν να φτάσουν μεσοπρόθεσμα σε ότι αφορά το θέμα. Χρειάζονται δεδομένα και δημοσιοποίησή τους σε ότι αφορά τις πράσινες επενδύσεις".

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.