ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους

13:21 - 19 Αυγ 2022 | Οικονομία
Εντός της ημέρας ανοίγει η πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους
Εντός της ημέρας ανοίγει η ψηφιακή πλατφόρμα arogi.gov.gr για τους πυρόπληκτους όπως ανακοίνωσε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, Χρήστος Τριαντόπουλος. Όπως εξήγησε, θα ενεργοποιηθεί η πλατφόρμα οπού οι πολίτες θα πάρουν μια προκαταβολή μέχρι να καταθέσουν ολοκληρωμένο φάκελο.

Σε ό,τι αφορά το επιδοτούμενο πρόγραμμα διακοπών για τα νησιά της Εύβοιας και της Σάμου, North Evia – Samos Pass, ο υφυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επεκταθεί μέχρι και τα τέλη Οκτωβρίου.

«Το πρόγραμμα έχει ανταποκριθεί στις προσδοκίες και ήταν έκδηλη η ικανοποίηση» εξήγησε. Έχουν διατεθεί 13.800 άυλες ψηφιακές κάρτες για Βόρεια Εύβοια και Σάμο, ενώ στις 25 Αυγούστου ξεκινά η τρίτη φάση διάθεσης του North Evia-Samos Pass, με τον κ. Τριαντόπουλο να προτρέπει τους πολίτες να μπουν εγκαίρως στην πλατφόρμα. «Το πρόγραμμα δεν αφορά μόνο κατάλυμα εστιατόρια – καφέ, αλλά συνολική μετακίνηση» διευκρίνισε. «Έχουμε δεσμεύσει 3.000 κάρτες και ό,τι περισσέψει από τις προηγούμενες» σημείωσε.

Για τη Βόρεια Εύβοια δήλωσε ότι το επταετές πρόγραμμα στήριξης, ένα σχέδιο, με συνολική δημοσιονομική επίπτωση κοντά στα 300 εκατ. ευρώ, είναι σε πλήρη εξέλιξη. «Αντιμετωπίζουμε και προβλήματα δομικά στον αστικό ιστό με παρεμβάσεις και μεγάλα έργα. Στην Βόρεια Εύβοια τα αντιπλημμυρικά έργα θα ξεπεράσουν τα 100 εκατ. εκατ. ευρώ» δήλωσε μεταξύ άλλων ο κ. Τριαντόπουλος.  

Τελευταία τροποποίηση στις 13:26 - 19 Αυγ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.