ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Fuel Pass 3: «Ζεσταίνεται» νέα επιδότηση σε βενζίνη- πετρέλαιο

10:00 - 23 Οκτ 2022 | Οικονομία
Fuel Pass 3: «Ζεσταίνεται» νέα επιδότηση σε βενζίνη- πετρέλαιο
Ένα νέο, τρίτο Fuel Pass φέρεται να βρίσκεται στα σχέδια της κυβέρνησης για επιδότηση απευθείας στην αντλία τόσο στο πετρέλαιο κίνησης, όσο και στη βενζίνη.

Από το κυβερνητικό επιτελείο έχουν ότι η πορεία των εσόδων και τα περιθώρια του προϋπολογισμού θα κρίνουν τις νέες επιδοτήσεις, αλλά τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, αφού καταγράφεται αυξημένη ροή εσόδων περί τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

«Θα δούμε ποια θα είναι η τιμή των καυσίμων τις επόμενες δύο εβδομάδες και ανάλογα με το δημοσιονομικό χώρο θα αντιδράσουμε όπως έχουμε αποδείξει και στο παρελθόν», δήλωσε πρόσφατα ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Σε περίπτωση τρίτου Fuel Pass, τα κριτήρια, σύμφωνα με πληροφορίες, θα είναι τα ίδια και η εφαρμογή του μέτρου λογικά θα ξεκινήσει στις αρχές Νοεμβρίου, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ και ο πρόεδρος των Πρατηριούχων-Εμπόρων Καυσίμων Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου. 

Αναφερόμενος στο Fuel Pass, ο κ. Παπαγεωργίου τόνισε ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή στη συμπλήρωση των στοιχείων. Στο πρώτο Fuel Pass είχαμε ένα στα τρία λάθη, στο 2 είχαμε ένα στα πέντε, είναι μεγάλο ποσοστό, εξήγησε.

Άλλωστε, την ετοιμότητα της κυβέρνησης για νέα παρέμβαση στο πετρέλαιο κίνησης, στη σωστή στιγμή, που θα γίνει αντιληπτή στους πολίτες χωρίς να είναι επιβλαβής για τα δημοσιονομικά, επεσήμανε το Σάββατο στον ΣΚΑΪ και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

«Αυτό που συμβαίνει με το πετρέλαιο κίνησης αναμφίβολα δεν μπορεί να το προσπεράσει κανείς, το πετρέλαιο κίνησης είναι πάνω από την αμόλυβδη, είναι πρωτοφανές γεγονός», ανέφερε χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων.

«

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.