ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βαρβάκειος Ιχθυαγορά: Προσεγγίζουν τις τιμές του 2019 τα Σαρακοστιανά

13:36 - 22 Φεβ 2023 | Οικονομία
Βαρβάκειος Ιχθυαγορά: Προσεγγίζουν τις τιμές του 2019 τα Σαρακοστιανά
Την εκτίμησή του ότι η λαγάνα φέτος θα είναι ακριβότερη από τα προηγούμενα έτη, στον απόηχο της αύξησης των κόστων, εξέφρασε σήμερα (22/2) ο πρόεδρος της Συντεχνίας Αρτοποιών Αθηνών Προαστίων και Περιχώρων, Παναγιώτης Σαχινίδης.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο ίδιος τόνισε ότι το αλεύρι πέρυσι είχε 12 ευρώ το σακί, ενώ φέτος έχει φτάσει στα 24 ευρώ το σακί. Οι τιμές της ενέργειας και των πρώτων υλών έχουν όλες ανέβει, πρόσθεσε ο ίδιος.

Έτσι, εκτίμησε ότι η τιμή της λαγάνας φέτος θα κυμανθεί από 3,5 έως 5 ευρώ, εκτίμησε.

Όπως τόνισε, το μισθολογικό κόστος για την ημέρα της Καθαρής Δευτέρας είναι τριπλό. «Εάν χαθεί ο φούρνος της γειτονιάς χάνεται ένα κύτταρο», είπε.

Από την πλευρά του, ο  πρόεδρος των Ιχθυοπωλών Βαρβακείου Αγοράς,  Βασίλης Σίμος εκτίμησε ότι τιμές δεν θα αυξηθούν ενόψει της καθαρής Δευτέρας:

Πιο συγκεκριμένα, τα όστρακα αυτές τις ημέρες έχουν την τιμητική τους και σε καλές τιμές, 5 ευρώ τα μύδια και 11 ευρώ τα στρείδια, παράλληλα οι μεγάλες γαρίδες είναι φέτος στα 12 ευρώ/κιλό, η γάπαρη κυμαίνεται από 9 έως 12 ευρώ/κιλό, τα μικρά καλαμάρια στα 10 ευρώ/κιλό, τα θράψαλα στα 7 ευρώ/κιλό.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα έκανε πρεμιέρα το «Καλάθι της Σαρακοστής», το οποίο περιλαμβάνει χαλβά, νηστίσιμες σαλάτες (αλοιφές) και δύο κατηγορίες κατεψυγμένων. Το «καλάθι της Σαρακοστής» θα διατηρηθεί μέχρι και τη Μεγάλη Εβδομάδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.