ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πατέλης για Credit Suisse: Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει κέρδη

12:19 - 16 Μαρ 2023 | Οικονομία
Πατέλης για Credit Suisse: Tο ελληνικό τραπεζικό σύστημα έχει κέρδη
Καθησυχαστικός παρουσιάστηκε για ακόμα μία φορά σήμερα (16/3) στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο επικεφαλής του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, διαβεβαιώνοντας τον κόσμο ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν κινδυνεύει από τις αναταράξεις που έχει προκαλέσει η ελβετική Credit Suisse.

Συγκεκριμένα τόνισε, ότι «η Ελλάδα είναι στις ασφαλείς χώρες και το δικό μας τραπεζικό σύστημα έχει κέρδη, ενώ έχει ανακτηθεί η εμπιστοσύνη. Αν ήμασταν στο 2019 η το 2015 θα ήμασταν και εμείς στο κέντρο προσοχής των επενδυτών».

Ο κ. Πατέλης είχε τονίσει σε ανάρτησή του από χθες (15/3) μεταξύ άλλων ότι «οι ελληνικές τράπεζες έχουν σήμερα από τον υψηλότερο λόγο καταθέσεων προς δάνεια στην Ευρώπη και το ρυθμιστικό πλαίσιο είναι πάρα πολύ αυστηρό.

Η άνοδος των επιτοκίων παγκοσμίως θα συνεχίσει να δημιουργεί προβλήματα στην παγκόσμια οικονομία και στις αγορές, ωστόσο η χώρα μας δεν είναι πια στο επίκεντρο. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια προσήλωση στη σταθερότητα της χώρας μας και στην ενδυνάμωση των θεσμών».

Σε κάθε περίπτωση, ο υπεύθυνος του οικονομικού γραφείου του πρωθυπουργού τόνισε με κάθε τρόπο, ότι «η Ελλάδα δεν είναι όπως πριν».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:21 - 16 Μαρ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.