ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Οικονόμου: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η οικονομία δεν απειλούνται

15:03 - 16 Μαρ 2023 | Οικονομία
Οικονόμου: Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η οικονομία δεν απειλούνται
Αισιόδοξος εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια της σημερινής (16/3) ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, επαναλαμβάνοντας και αυτός με τη σειρά του ότι η οικονομία μας και ειδικά το τραπεζικό σύστημα δεν διατρέχει σοβαρό κίνδυνο από μία σειρά διεθνείς τράπεζες που έχουν καταρρέυσει.

Ερωτώμενος για το ντόμινο τραπεζικών καταρρεύσεων διεθνώς, με τελευταίο παράδειγμα την Credit Suisse, που προς ώρας ανακάμπτει λόγω της ρευστότητας που εξασφάλισε, ο κ. Οικονόμου απάντησε:

«Παρακολουθούμε με αυξημένη ευαισθησία και προσοχή το ζήτημα. Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η οικονομία μας δεν απειλούνται. Η κυβέρνηση, το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η ελληνική κοινωνία έχουμε πλούσια γνώση, εμπειρίες και παραστάσεις.

Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα και η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη και ασφαλής και όλο αυτό δεν έχει συμβεί στην τύχη αλλά με μία σειρά πρωτοβουλιών, παρεμβάσεων και νόμων που έχουν φέρει τις τράπεζές μας σήμερα να βρίσκονται στη θέση που είναι και να μπορούν να εγγυώνται τις καταθέσεις των Ελλήνων πολιτών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.