ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πασχαλινό τραπέζι: Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά

17:30 - 14 Απρ 2023 | Οικονομία
Πασχαλινό τραπέζι: Κορυφώνεται η κίνηση στην αγορά
Κορυφώνεται σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή και αύριο, Μεγάλο Σάββατο, η κίνηση στην αγορά για τα τελευταία δώρα και για τις προετοιμασίες του εορταστικού τραπεζιού.

Σύμφωνα με τους εμπόρους, αυξημένη είναι η εμπορική κίνηση, περισσότερο στις τοπικές αγορές καθώς μεγάλο μέρος των πολιτών έχει μετακινηθεί ήδη από τις μεγάλες πόλεις στην επαρχία.

Όπως έχει δηλώσει ο πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς, Βασίλης Κορκίδης, οι έμποροι περιμένουν η εορταστική αγορά να απορροφήσει μεγάλο μέρος του δώρου του Πάσχα, υπολογίζοντας να ξεπεράσει τον περυσινό πασχαλινό τζίρο των 1,5 δισ. ευρώ 

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στις καθημερινές επισκέψεις της στην αγορά, τις τελευταίες μέρες, έχει υπογραμμίσει πως με εργαλεία που φτιάχτηκαν και αναπτύχθηκαν από το υπουργείο, όπως τα καλάθια του νοικοκυριού και των νονών και η ηλεκτρονική πλατφόρμα e-katanalotis.gov.gr  ενισχύεται η λειτουργία του ανταγωνισμού με όφελος για τους καταναλωτές.

Οι τιμές για το πασχαλινό τραπέζι

Σε ό,τι αφορά στην τιμή για το αρνί και το κατσίκι, η τιμή συγκρατήθηκε στα περσινά επίπεδα αν και υπήρξε έντονη συζήτηση μεταξύ του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και των κτηνοτρόφων και κρεοπωλών για τις τιμές των αμνοεριφίων.

Παραγωγοί και κρεοπώλες κατέφυγαν στην Επιτροπή Ανταγωνισμού καταγγέλλοντας μεθόδους χειραγώγησης της αγοράς, ενώ το υπουργείο διαπιστώνει πως, με την επιλογή του να εντάξει στο καλάθι του Πάσχα, τα αμνοερίφια, τελικά, συγκρατήθηκαν οι τιμές στα περσινά επίπεδα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.