ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Citi: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από S&P την Παρασκευή

12:39 - 19 Οκτ 2023 | Οικονομία
Citi: Επενδυτική βαθμίδα για την Ελλάδα από S&P την Παρασκευή
Την επενδυτική βαθμίδα «βλέπει» για την Ελλάδα η Citi προβλέποντας σαφώς αισιόδοξα νέα από την επικείμενη αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας από τη Standard & Poor's την Παρασκευή.

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Citi, αναμένεται ότι η S&P θα αυξήσει την αξιολόγηση της Ελλάδας από ΒΒ+ σε ΒΒΒ-, λαμβάνοντας υπόψη ότι η τρέχουσα αξιολόγηση είναι ΒΒ+ με θετική προοπτική.  Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα θα επιστρέψει σε επενδυτική βαθμίδα από έναν από τους τρεις κορυφαίους οίκους αξιολόγησης.

«Εφόσον συμβεί αυτό αυτή την εβδομάδα, θα είναι η πρώτη αξιολόγηση της Ελλάδας σε επενδυτική βαθμίδα από τους μεγάλους οίκους αξιολόγησης και στη συνέχεια θα απαιτηθεί μόνο μία ακόμη αναβάθμιση, είτε από τον οίκο Fitch, είτε από τη Moody’s για να καταστούν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα επιλέξιμα σε ορισμένους σημαντικούς δείκτες ομολόγων επενδυτικής βαθμίδας», αναφέρουν οι αναλυτές της Citi.

Αντιθέτως, η Citi είναι επιφυλακτική για τα ιταλικά και γαλλικά ομόλογα λόγω των μεγάλων δημοσιονομικών ελλειμμάτων τους για το 2024. Προβλέπουν ότι αυτό δεν θα είναι συμβατό με μια μείωση του δείκτη χρέους προς το ΑΕΠ.

Οι αξιολογήσεις τους ενδέχεται να παραμείνουν αμετάβλητες, αλλά οι προοπτικές τους ενδέχεται να αλλάξουν. Συνολικά, αυτή η κατάσταση επηρεάζει τη σχέση κινδύνου και απόδοσης για τα ομόλογα, καθώς είναι σημαντικός ο προβληματισμός για τις αξιολογήσεις και τις προοπτικές των χωρών.

Τελευταία τροποποίηση στις 12:48 - 19 Οκτ 2023
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.