ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λαγκάρντ: Να γιορτάσουμε με... πειθαρχία την επενδυτική βαθμίδα

19:48 - 25 Οκτ 2023 | Οικονομία
Λαγκάρντ: Να γιορτάσουμε με... πειθαρχία την επενδυτική βαθμίδα
Η Κριστίν Λαγκάρντ βρίσκεται στην Ελλάδα για τη συνεδρίαση της ΕΚΤ και δεν κρύβει την ικανοποίησή της για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας.

Ενδεικτικά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ σημείωσε πως μετά την ανάκτηση της επενδυτικής βαθμίδας «πρέπει να γιορτάσουμε την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των αγορών, των οίκων αξιολόγησης και των επενδυτών, στην ελληνική οικονομία».

Για την απόκτηση της επενδυτικής βαθμίδας σημείωσε ότι «αυτό είναι προφανώς αποτέλεσμα πολύ σκληρής δουλειάς, προσπαθειών, μεταρρυθμίσεων, προσήλωσης, ανθεκτικότητας».

Υπογράμμισε βέβαια ότι απαιτείται συνεχής πειθαρχία και πρόσθεσε μεταξύ άλλων ότι «είμαι σίγουρη ότι σε όρους δημοσιονομικής πολιτικής και συνέχισης των μεταρρυθμίσεων, οι Έλληνες πολίτες και οι ελληνικές αρχές θα συνεχίσουν».

Η κα. Λαγκάρντ μίλησε με καλά λόγια και για τις ελληνικές τράπεζες.

Αρχικά, αναφερόμενη στην προσφορά της Unicredit για το 9% της Alpha Bank σημείωσε πως πρόκειται για «ένα ξεκάθαρο δείγμα εμπιστοσύνης και μία δήλωση από ένα μεγάλο διεθνές τραπεζικό ίδρυμα που ενδιαφέρεται για την ελληνική αγορά».

Δεν απέκλεισε μάλιστα να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες προσφορές: «Γνωρίζετε ότι ο ελληνικός τραπεζικός τομέας έχει μεταμορφωθεί με την πάροδο του χρόνου. Το επίπεδο των επισφαλών δανείων έχει μειωθεί εντυπωσιακά, τα αποκαλούμενα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Πιστεύω ότι σίγουρα μπορεί να είναι προς όφελος των επενδυτών να επιστρέψουν στην Ελλάδα», τόνισε κλείνοντας.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.