ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Αχτσιόγλου: Πρόταση για «ζεστό χρήμα» €14 δισ. στην αγορά

11:19 - 10 Μαϊ 2020 | Πολιτική
«Χρειάζεται προφανώς να υπάρχουν μέτρα και επίβλεψη για την τήρηση τους, αλλά τέτοιες εξάρσεις αυταρχισμού δεν τις έχει ανάγκη ο κόσμος ούτε στις πλατείες ούτε αλλού», είπε στην αρχική της τοποθέτηση η Έφη Αχτσιόγλου, στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Πρωινοί Τύποι».

«Το εμπροσθοβαρές πρόγραμμα που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα προσπαθούσε να αποτρέψει τις συνέπειες της κρίσης, κρατώντας όρθιες τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους, να στηρίξει με χρηματοδότηση την αγορά και να διατηρήσεις την κατάσταση στα επίπεδα του Φεβρουαρίου του 2020», δήλωσε ακόμη η Τομεάρχης Εργασίας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως ανέφερε η πρώην Υπ. Εργασίας, «λόγω του σχηματισμού της ελληνικής οικονομίας, με πολύ μικρές επιχειρήσεις και επιχειρήσεις στα νησιά, δεδομένης και της έλλειψης χρηματοδότησης, θα υπάρξουν «λουκέτα» και μεγάλη ανεργία. Η πρόταση που καταθέσαμε ως ΣΥΡΙΖΑ είναι κοστολογημένη, «μιλούσε» για ζεστό χρήμα στην αγορά 14 δισ. και άλλα 12 δισ. δανείων προς επιχειρήσεις, με κρατική εγγύηση. Υπάρχει ακόμη χρόνος για να υιοθετηθούν κάποιες από τις προτάσεις μας. Πρέπει να στηριχθούν οι μισθοί και οι επιχειρήσεις».

Για το «μαξιλάρι» των διαθέσιμων του Δημοσίου, η κ. Αχτσιόγλου είπε ότι μέρος του μπορεί να δαπανηθεί για να στηριχθεί άμεσα η οικονομία και η κοινωνία, «για να προληφθεί το μεγάλο κύμα της κρίσης με απολύσεις, λουκέτα και μείωση μισθών»

Σε ό,τι αφορά την ανεργία και την ύφεση, η κ. Αχτσιόγλου ανέφερε ότι το εύρος και το βάθος της ύφεσης εξαρτάται κατά πολύ από τα μέτρα που έλαβε η Κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Σε ό,τι αφορά τα σενάρια εκλογών, «με τις σεισμικές αλλαγές που θα έχουμε στην οικονομία, οι εκλογές ίσως να είναι και αναπόφευκτες», είπε η κ. Αχτσιόγλου, λέγοντας ότι «η συγκεκριμένη αξιωματική αντιπολίτευση είναι πάντοτε έτοιμη για εκλογές».

Τελευταία τροποποίηση στις 12:27 - 10 Μαϊ 2020
Copyright © 1999-2020 Premium S.A. All rights reserved.