ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Απάντηση Οικονόμου στο ΣΥΡΙΖΑ για τις διακοπές ρεύματος

13:08 - 01 Ιουλ 2020 | Πολιτική
Απάντηση Οικονόμου στο ΣΥΡΙΖΑ για τις διακοπές ρεύματος
«Το 90% των διακοπών ρεύματος έχει επανασυνδεθεί» δήλωσε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Δημήτρης Οικονόμου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτη Φάμελου.

Ο κ. Φάμελος είχε κατηγορήσει τη κυβέρνηση για επικοινωνιακά παιχνίδια, επισημαίνοντας ότι «ενώ έχει εξαγγείλει από τον Μάρτιο την επαναλειτουργία του Ταμείου Επανασύνδεσης, ακόμα δεν έχει εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση με αποτέλεσμα να κόβεται το ρεύμα σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού που αδυνατούν πράγματι να πληρώσουν». «Εσείς ακόμα γράφετε την υπουργική απόφαση όταν άλλες ευρωπαϊκές χώρες την έχουν εφαρμόσει από τον Μάρτιο, με αποτέλεσμα να συνεχίζονται, δυστυχώς, οι ρευματοκοπές», πρόσθεσε.

Εντός των ημερών αναμένεται να εκδοθεί η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την επανασύνδεση του ρεύματος σε νοικοκυριά χαμηλού εισοδήματος που έχει διακοπεί λόγω οφειλών. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο κ. Οικονόμου, για το διάστημα Μαρτίου-Ιουνίου, από τα 75.000 αιτήματα για διακοπή ρεύματος έχουν γίνει δεκτά τα 48.000 ενώ από τα 50.000 αιτήματα για επανασυνδέσεις έγιναν δεκτά τα 43.000.

«Οι διακοπές ρεύματος ήταν πραγματικά ελάχιστες. Εμείς αντιμετωπίσαμε την κατάσταση με σοβαρότητα και όχι με πυροτεχνήματα. Το υπουργείο ζήτησε από όλους τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να προχωρήσουν σε ελαφρύνσεις των πολιτών και αυξήσαμε το δίχτυ προστασίας για ακραίες περιπτώσεις», αντέτεινε ο κ. Οικονόμου συμπληρώνοντας πως «ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από 17 Μαρτίου να μην πραγματοποιούνται διακοπές ρεύματος, φυσικού αερίου και νερού, όταν ακόμα ήταν σε εξέλιξη η κρίση με την πανδημία του κορονοϊού και δεν ξέραμε πού θα φτάσει και τι συνολικά ποσά θα χρειαζόταν η χώρα. Εσείς ξεχάσατε ότι "λεφτόδεντρο" δεν υπάρχει»

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.